Mešihat Islamske zajednice najoštrije osuđuje medijske istupe političkih predstavnika

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Mešihat Islamske zajednice najoštrije osuđuje medijske istupe političkih predstavnika i aktivista koji se plasiraju posredstvom određenih portala ili društvenih mreža u kojima se na najprimitivniji i bestijalan način udara na najviše vjerske autoritete i skrnavi čast Islamske zajednice, krovne institucije svih muslimana, koja mora biti sačuvana od dnevno-političkih obračuna.

Neprimjereno je i nedopustivo odluke i saopštenja organa Islamske zajednice i izjave njenih čelnika izvlačiti iz konteksta i prilagođavati svom ličnom ili političkom stavu, to plasirati kao senzaciju ili udarni naslov u vijestima na stranačkim portalima i tendenciozno tumačiti u cilju nanošenja političke štete suprotstavljenim političkim partijama.

Islamskoj zajednici nisu potrebni i smatra ih štetnim istupi pojedinih političkih aktera, koji se plasiraju u cilju navodne podrške, zaštite i pomoći Islamskoj zajednici ili njene odbrane od ugrožavanja od strane druge političke organizacije, njenih čelnika i aktivista.

Islamska zajednica je kuća svih pripadnika islama u Sandžaku i Republici Srbiji u čijem interesu djeluje i pod njenim krovom ima mjesta za sve dobronamjerne koji je doživljavaju i prihvataju svojom, ne ugrožavaju vakufsku imovinu, želeći učestvovati u njenim aktivnostima i pomoći njenom razvoju i prosperitetu, bez obzira da li su politički aktivni, pripadaju određenoj političkoj organizaciji ili uopšte nisu politički aktivni, doprinoseći na taj način očuvanju njene slobode, autonomnosti i nezavisnosti od uticaja bilo kojeg domaćeg ili stranog političkog ili drugog interesnog faktora.

Grubo miješanje politike u unutarnje stvari Islamske zajednice dovelo je do udara na nju 2007. godine, pokušaja puča i svrgavanja njenog rukovodstva, što je izazvalo cijepanje, te nesagledive i nenadoknadive negativne posljedice, koje trpe svi muslimani, što je dovoljan razlog da čelnici svih bošnjačkih političkih stranaka trebaju imati obzira i senzibiliteta u svom odnosu prema Islamskoj zajednici i njenom spominjanju, dati zavjet ovom narodu da nikada neće ponoviti sličnu stvar te zajedno iskreno raditi na saniranju istih, te obezbjeđivanju prosperiteta i bolje budućnosti svim građanima.

Islamska zajednica je uvijek imala snage odolijevati napadima politike, pa i udaru 2007. godine i imat će snage uvijek to učiniti kada bude potrebno, jer njena snaga nisu pojedinci niti čelnici, već narod i iskreni vjernici koji prepoznaju iskreni trud onih koji vode Zajednicu i vide rezultate rada na vjerskom, humanitarnom, odgojno-obrazovnom i drugim poljima u kojima imaju priliku uživati.

Informativna služba Mešihata

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex