MEŠIHAT O IZBORIMA ZA BNV: Oni koji prihvate kandidaturu bez saglasnosti biće razriješeni

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Evo kako možete prvi vidjeti ekskluzivne vijesti sa Sandzaklive.rs portala na svom facebooku / Pogledaj → OVDJE

Na sjednici Mešihata Islamske zajednice u Srbiji razmatrano je aktuelno stanje po pitanju izbora za nacionalne savjete koji će se održati u novembru ove godine, te ulozi Islamske zajednice u ovom procesu.

Tim povodom Mešihat je donio odluku da se svim funkcionerima i službenicima Islamske zajednice koji su tražili saglasnost Mešihata za učešće na listama zamrzava status do okončanja izbornog procesa, a da oni koji prihvate kandidaturu bez saglasnosti Mešihata budu razriješeni sa funkcija.

Rukovodilac uprave za obrazovanje Islamske zajendice u Srbiji Admir Muratović, Direktor Agencije za Halal Certifikat Samir Tandir, kao i član Sabora Fadil Nikšić su najavili svoju listu na predstojećim izborima za BNV pod imenom “Savez za Sandžak i Dobre Bošnjane” na čelu sa Admirom Muratovićem.

Ta lista nema saglasnost Islamske zajendice u Srbiji i saopćenjem Mešihata su najavljene smjene u slučaju da se izađe sa tom listom.

“Mešihat poziva nosioce i predstavnike svih lista da biračima ponude konkretne programe u cilju unapređenja stanja u oblastima koje su u nadležnosti nacionalnih savjeta, te da kampanje vode uz međusobno poštovanje i čuvanje časti i dostojanstva svakog pojedinca” stoji u saopćnju Mešihata.

Mešihat je pozvao pripadnike islama u Republici Srbiji da uzmu aktivno učešće na predstojećem popisu stanovništva, koji će se održati tokom oktobra mjeseca.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
8 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Bdz simpatizeri
Bdz simpatizeri
2 mjeseci ranije

Zabija im nož u ledja….mali čovjek sa velikim srcem.!?….no Allah je na strani izdržljivih..kojima je istina preča od poltronskog haka i emaneta.
….ko je ohalalio onoga 100 za 1.?ko je dao velikanu 4 porodične funkcije.
1.funkcija: predsednik odbora za obrazovanje
2.funkcija:podperesednik skupštine(jedanod
sedmorice zamjenika dačicu)
3.funkcija:zamjenica ministra prosvjete(druga mu
žena,elma elfic).
4 funkcija:predsjednik izborne srpske komisije(sin
usame,sadašnji ,,lider,, spp-partije)…
Dali samo ja ovo vidim,ili se možda zajedno sa vama stidim.
Ko proglasi prvog predsjednika bdz,elmira elfica za izdajnika.prije njega su proglašeni izdajnicima i imami koji nijesu htjeli da podržavaju ovaj porodični expanzionizam familije zukorlic,preko hrbata sopstvenog naroda.
I ovaj muratovic i njegova družina će biti bproglašeni izdajnicima.živi bili pa vidjeli…

Onaj koji misl
Onaj koji misl
2 mjeseci ranije

Ko drugome jamu kopa Sam u nju upada, tako I vi iz spp, sve vam se vraca kao Bumerang dzaba vam hodze I muftije vi ste samo kula od karata

Onaj koji misl
Onaj koji misl
2 mjeseci ranije

Oho gosodo iz mesihata aktivno se bavite Politikom donosite neke vise nego komocne fetve, u visokom stilu zloupotrebljavate veru I religiju, sve granize ste presli. Stitite Spp I Usamu za to ste tu ne da se kao u Demokratiji bavite spirituelnim obredima za sta ste po stavljeni.Da budete neutrali

Bego
Bego
2 mjeseci ranije

Mesiad IZ lego nepotisma harama i udbasi koji rade podeli Bosnjaka Sandzaka.
Napravili su od Djamija i vernika podelu ko nije za familiju Zukorlic je nevernik.

Zadnja izmjena 2 mjeseci ranije od Bego
Sandzak u Srcu
Sandzak u Srcu
2 mjeseci ranije

Poruka SPP-u , ovi što su napustili SPP , ja neznam kako je Muftija rahmetli dozvolio da oni budu pored njega, jer ovo su ljudi interesdzije, a ima ih još dosta takvih. Drugo zašto SPP podrzava ove otpadnike iz Sarajeva koji su napustili SDA a godinama su bili visoki funkcioneri u SDA. I sad im je Bakir lopov a oni pošteni, da se razumijemo ne branim ja ovdje ni SDA ni bakira, ali hoću reći koliko smo mi kao narod slijepi gluhi nijemi i naivni. Mi iz Sandzaka treba da podrzavamo najaču Bošnjačku stranku u Bosnu zbog očuvanja Bosne i Hercegovine. A oni koji su na vlasti ako se ne boje Allaha neka rade šta hoće ali od kazne nemogu pobjeći tako bi i Sarajevo trebalo da podrzava najacu bošnjacku stranku u Sandzaku . I dok se ja divim komšijama Srbima kako su slozni kad se tiče nacijonalnog interesa, a plače mi se kada vidim koliko smo mi razjedinjeni . Samo neka zna svaki onaj koji je iskreno preuzeo neku odgovornost i dobio povjerenje naroda a onda se poigrao sa tim emanetom neka zna da ce ga Allah poniziti još na Dunjaluku.

Sajma
Sajma
2 mjeseci ranije

Konacno nesto pametno da uradi ovaj Dudic

Onaj koji misl
Onaj koji misl
2 mjeseci ranije
Odgovor za  Sajma

Da se bavi pololitikom versko lice to je po vama slugama srpskog rezima pametno,

Majmune
Majmune
2 mjeseci ranije
Odgovor za  Onaj koji misl

Nemaš ti čime da misliš

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
8
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker