Učenica prvog razreda Medrese Gazi Isa-beg u Novom Pazaru doživjela verbalni napad i maltretiranje od vozača

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Učenica prvog razreda Medrese Gazi Isa-beg u Novom Pazaru H.F. iz Loznice, u nedjelju 25.09.2022. godine, putujući na relaciji Loznica-Beograd u autobusu Banbus tursa doživjela je verbalni napad i maltretiranje od vozača ove agencije, kada mu je dala na uvid potvrdu Medrese da je učenica srednje škole u cilju ostvarivanja popusta na vožnju, a nakon pristizanja u Beograd i bacanje njenog kofera na zemlju te nastavak vrijeđanja.

Otac učenice prijavio je slučaj policiji i čeka se reakcija nadležnih institucija.

Iako smo svjedoci povremenih nacionalističkih ispada od strane navijačkih grupa, pijanih ili osoba pod uticajem psiho-aktivnih supstanci, iznenađuje činjenica da se ovakav ispad može desiti i u javnom prijevozu od strane onih koji bi trebali biti na ispomoći i iskazati poštovanje i uvažavanje prema putnicima, a naročito da je njegova meta maloljetna ženska osoba, kakva je pomenuta učenica prvog razreda Medrese.

Tim povodom, Mešihat Islamske zajednice u Srbiji izražava osudu ovakvog ponašanja i upućuje oštar protest rukovodstvu prevozne agencije Banbus turs iz Beograda, uz zahtjev da se protiv vozača pokrene disciplinski postupak, te da se najoštrije sankcioniše, kao i da svojim saopštenjem javnosti i dopisa Mešihatu Islamske zajednice potvrde da ne podržavaju ponašanje svog uposlenika te da njihova agencija poštuje sve putnike bez obzira na njihovu vjersku ili nacionalnu pripadnost.

Očekujemo od nadležnih državnih organi da daju doprinos u cilju rasvjetljavanja događaja i adekvatnog kažnjavanja počinioca, kako bi se izbjeglo ponavljanje ovakvog i sličnih slučajeva u budućnosti, te kako bi pripadnici islama u Srbiji bili sigurni da su tokom putovanja kroz svoju državu bezbjedni i zaštićeni.

(Mesihat)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
6 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Zoran Mitrović
Zoran Mitrović
2 mjeseci ranije

Ovakav postupak vozača bi u nekoj drugoj državi rezultirao momenatlnim otkazom uz odgovarajuću kaznu. Da je učenica bila polaznik škole pod imenom “Kralj Petar”, na primer, verujem da se to ne bi desilo! Sramota i za firmu “Banbus” , treba da više pažnje obrati koga zapošljava!

Dr.
Dr.
2 mjeseci ranije
Odgovor za  Zoran Mitrović

Mirsade,ne trabunjaj.

Sandzak u Srcu
Sandzak u Srcu
2 mjeseci ranije

Šta reći već ono poznato da je to jedan šovinistički narod, naravno čast izuzetcima. To se nijednoj Srpkinji nebi desilo u Sandzaku ili u Bosni i Hercegovini.

Neko
Neko
2 mjeseci ranije

Allah nam kaze kakvi su oni: “Mržnja izbija iz usta njihovih, dok je ono što kriju prsa njihova još gore!”.
Oni nam to redovno potvrdjuju ovakvim slucajevima, slavljenjem genocidasa, genocidne tvorevine, kad im je bozic, imam utisak na ne slave praznik, vec pripremu za klanje muslimana kako reaguju, policija peve Sjenice nova Srebrenice….Pretsednik im zlocinac…
Kad cemo se opametit

Sandzaklija
Sandzaklija
2 mjeseci ranije

paganski genocidasi.

dex
dex
2 mjeseci ranije

Samo ostro sa iredentistima.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
6
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker