Novi Pazar: Prekršajna prijava i za Paučinca

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsedniku Inicijative slobodnih građana (ISG) Aladinu Baučincu danas je uručena policijska prijave zbog učešća na građanskom protestu i blokade centralne gradske saobraćajnice.

On je to objavio na svom Facebook nalogu i napisao da je „stigla i moja dugo isčekivana prekršajna kazna, o kojoj sam, baš, brinuo da mi nekim slučajem neće stići. Dok god budem dobijao kazne ovakvog tipa, ponosno ću ih nositi“.

Policija od ponedeljka uručuje „prekršajne naloge“ učesnicima protesta 4. decembra zato što su tog dana „zatečeni, u 14.30 sati, kao pešaci kreću po kolovozu, van trotoara, iako je površina pored kolovoza pogodna za pešake“.

Tim građanima je izrečena novčana kazna od 5 hiljada dinara.

Paučinac je, juče, ocenio da je pisanje prekršajnih prijava „pokušaj zastrašivanja“ . Pozvao je sve koji su ih dobili da ih ne plaćaju i da se obrate njemu „radi preduzimanja odgovarajućih koraka“,

U Novom Pazaru održana su dva protesta, 4. i 11.decembra pod nazivom“Novi Pazar uStaje protiv nepravse“ i „Decum vodu i vazduh vam ne damo“.

Oba puta, na jedan sat, blokiran je kružni tok, u centru grada, ispred zgrade gradske uprave.

Protesti nisu imali zvaničnog organizatora, a pozivi su deljeni preko društvenih mreža-

Na ulicama nije bila uočljiva policija u uniformama, ali su bile prisutne njihove kolege u civilu, čiji su rezultat rada prekršajne prijave koje se dele ovih dana.

Prema pisanju nekoliko lokalnih portala, bliskih policijskim izvorima, za učešće na prvom protestu i blokadi. Prekršajne prijave dobilo je 50 ulesnika. (Danas)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.