U Novom Pazaru napadnut Aladin Paučinac, građanski aktivista i kandidat za odbornika GPS (VIDEO)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Aladin Paučinac, građanski aktivista i kandidat za odbornika na listi Građanskog pokreta Sandžaka (GPS) doživio je danas u Novom Pazaru verbalni napad tokom uživo uključenja na društvenim mrežama.

Incident se dogodio na magistralnom putu Novi Pazar – Ribariće kod tzv. raskrsnice “Teferič”, kada je jedan od mještana naselja Šutenovac u uživo uključenju građanskog aktiviste i drugog na listi “Za život dostojan čovjeka” verbalno napao Paučinca.

Paučinac je opisao napad kao pokušaj zastrašivanja, ističući da je napadač koristio uvrede i psovke kako bi ga ograničio u slobodi izražavanja i kretanja.

“Čovjek poznat policijskim organima, sudstvu i tužilaštvu me je verbalno napao dok sam bio u živom uključenju. Pokušavao je da me zaplaši, nisam na to uzvratio. Bilo je tu psovki i vrijeđanja, ne daju vam da mislite. Ako mislite svojom glavom možete da stradate, ograničavao mi je kretanje, šta da mislim i da kažem”, izjavio je Paučinac nakon incidenta.

U reakciji na napad, Građanski pokret Sandžaka izdao je saopćenje u kojem obavještava javnost o preduzimanju hitnih mjera pred nadležnim institucijama kako bi se vinovnik incidenta kaznio u skladu sa zakonom.

Građanski pokret Sandžaka ističe da se zalaže za demilitarizaciju izbornog procesa kako bi se, kako navode, “osiguralo da kriminalci nemaju uticaja na političke strukture”.

“Također, želja nam je da ovi izbori proteknu u miru, da se svi učesnici izbornog procesa kao i građani koji biraju, osjećaju bezbjedno u svakom smislu. Jasno je zašto je demilitarizacija izbornog procesa prva tačka našeg programa. Kriminalci ne smiju više imati zaštitu vladajućih struktura. Kriminalci moraju biti na marginama društva, a nikako fokus i primjer ponašanja. Moramo se zajedno sa građanima protiv ovog zla boriti i pobjediti”, navodi se u saopćenju je Građanskog pokreta Sandžaka.

Očekuje se da će nadležne institucije brzo reagovati i sprovesti istragu kako bi se utvrdili uzroci i odgovorni za ovaj napad. U međuvremenu, Građanski pokret Sandžaka poziva građane na mirno i odgovorno učešće u izbornom procesu, insistirajući na važnosti očuvanja demokratskih vrijednosti i bezbjednosti svih učesnika.

Snimak napada možete pogledati OVDJE

Sandzacke

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

6 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Enes
Enes
4 mjeseci ranije

Drzi se Aladine,ovo se vidi da je seljace neodgojeno.Ovome narodu ne moses ni da pomognes.

Kici
Kici
4 mjeseci ranije

Aladine samo napred. Ove drogirane divlje seljacice vratiti nazad u selo pa nek urlaju na stoku svoju. Nije za njih civilizacija.

Zadnja izmjena 4 mjeseci ranije od Kici
Istina
Istina
4 mjeseci ranije

Podrška Aladinu i svim uzbunjivačima
STOP NASILjU

Huso
Huso
4 mjeseci ranije

Bravo za momka,trebao je telefon damu razbije odmah.Fujjjjjj za ovakve debile kome smeta stose radi i gradi NP.

Bell
Bell
4 mjeseci ranije
Odgovor za  Huso

dosta si nepismen oprosti sto ti moram reci…

Huso
Huso
4 mjeseci ranije
Odgovor za  Bell

Dobro kad mi nepismen kaze.

6
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.