Amidža rahmetli Ernada Bakana dobio prekršajnu kaznu zbog učešća na protestima

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Građanski aktivista Aladin Paučinac saopćio je večeras na Facebooku da je amidža rahmetli Ernada Bakana dobio prekršajnu kaznu zbog učešća na protestima na kružnom toku.

Njegov satus prenosimo u cjelini:

“Ne bi me začudilo da je dobije i njegov otac, majka i bijača, jer su i oni učestvovali na tim protestima. Također, nije isključeno da i članovi porodica Skarep i Mavrić dobiju kazne.

Ova vijest pokazuje svu monstruoznost ovog režima. Nepune je 3 godine kako je Ernad Bakan poginuo. Slučaj čist kao suza. Ima i video snimak te saobraćajne nezgode. Svi smo mi učesnici u saobraćaju i saobraćajne nezgode se dešavaju i to je normalno. Međutim, ono što je nenormalno da poslije ovolikog vremena beogradski sudovi nisu bili kadri da donesu makar prvostepenu presudu optuženom koji se sve vrijeme brani sa slobode. I onda ovaj režim nađe za shodno da ekspresno, u roku od nedjelju dana pošalje kaznu amidži rahmetli Ernada Bakana.

A zašto?! Zato što je tražio pravdu za svog sinovca! Nešto je ozbiljno truhlo u ovoj državi. Ta truhlina toliko zaudara da ne može da se diše. Ko ima savesti i svest šta je pravo a šta nije on se guši. Onaj ko je zaokupljen dunjalukom njemu nije loše. Slušam onog jednog našeg sugrađanina koji bi da gazi kolima nas koji protestujemo. Mogu samo da kažem da elhamdulillah nije iskušan kao ove porodice. To je očigledno. Ali malo empatije i ljudskosti nije naodmet. Ništa vas ne košta da okrenete vozilo i da odete drugim pravcem kad već ne protestujete. Jer ova tri momka su mogli biti i neko vaš. Nemojte misliti da i vas neko može da zadesi.

Ovi protesti su građanski i nisu partijski. Jesu politički jer je problem ove tri porodice politički slučaj par excelance. Svuda vidimo tragove politike u ovim slučajevima ali naši političari očekuju da se pravimo i slijepi i gluhi. Ovi protesti nisu partijski. Ne organizuje ih nijedna partija niti stoji iza njih. Nekima to smeta. Pa bi stalno da nas diskredituju optužujući nas da se bavimo politikom. Ja tima poručujem javno evo im ta tri slučaja. Nek pomognu, neka ih reše. I slobodno nek uberu političke poene za to! Ja bih im još i skinuo kapu za to.

Međutim, da su htjeli i da su mogli davno su to mogli učiniti. Da su učinili to na vrijeme mi ne bi smo morali da protestujemo. Ko normalan voli da stoji po sat vremena na hladnoći i da se svađa sa vozačima i da dobija prekršajne prijave?! Njihov nerad i nebriga za nas nas je naterala da uzmemo stvar u svoje ruke. Duh je pušten iz boce i sad povratka nema. Ili ćemo rešiti probleme zbog kojih protestujemo ili nas neće biti.

Nekakve prekršajne kaznice nas ne mogu zaplašiti. Voljeli bi da dobijemo plebiscitarnu podršku svih slojeva našeg društva. Pa čak i tih naših lokalnih stranaka i političara. Ali ako neće da pruže podršku nemoj onda da vrše svoje opstrukcije. Neka gledaju svojeg posla i nek se spremaju za predstojeće izbore. To je najmanje što mogu da učine za ovaj napaćeni narod. Ja da sam na njihovom mjestu poslušao bih ovaj savjet. A ako neće da smo zdravo. Sve što rade u krajnjoj instanci rade na svoju štetu”.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.