Paučinac: Upozoravamo režim da ne proganja učesnike protesta

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

“I danas smo se okupili na protestima na kružnom toku ispred Opštine. Protestanata je bilo manje nego prošli put, što je bilo očekivano, jer je tako bilo širom Srbije.

Ni vremenski uslovi nisu pogodovali okupljanju većeg broja ljudi”, objavio je građanski aktivista i član Inicijative slobodnih građana Aladin Paučinac na svom Facebook nalogu.

On je u naveo da su današnji protest obilježili incidenti sa “upornim” vozačima u posljednjoj trećini protesta.

“Isti ili slični incidenti su se desili širom Srbije i to ne može biti slučajnost. Radi se o Mercedesu bosanskih tablica i Pasatu tutinskih tablica. Prvo što želimo da kažemo to je da smo ih identifikovali. Vozač Mercedesa bosanskih tablica je posebno bio drzak i uporan. Zloupotrebio je i dijete koje je smjestio na zadnje sjedište. U vozilu smo mu uočili Nokiu kakvu koriste kriminalci jer vjeruju da ne mogu biti prisluškivani preko nje. Jednog protestanta je nagazio vozilom preko noge. Vozač Pasata je ostao samo na galamljenju i verbalnim uvredama”, kaže Paučinac.

Paučinac ističe da je policija u civilu svo vrijeme ponašala kao da nije tu dok je prethodno snimala one koji su protestvovali.

“Ovom prigodom želimo da izdamo par upozorenja. Prvo želimo da upozorimo režim da ni na koji način ne proganja ljude koji su učestvovali na protestima.

Ukoliko neko bude imao bilo kakav problem neka nam se javi. Policiju takođe upozoravamo da se bavi svojim poslom i da reaguje kada dođe do incidenata na osnovu zakona. Sljedeći put ako dođe do incidenata, a oni ne reaguju u skladu sa zakonom objavićemo imena svih prisutnih policajaca pa nek se češu”, poručio je Paučinac.

Dodao je na kraju da svako ko na bilo koji način bude pravio incidente i ugrožavao bezbjednost protestanata na nekim sljedećim protestima će biti evidentiran od strane demonstranata i da će njegov identitet biti javno objavljen.

“Pa nek se posle žale na to onome po čijem su nalogu došli da izazivaju incidente. Ovoga puta to nećemo, jer se sve na kraju završilo dobro. Ali da bi smo izbjegli svaki dalji problem upućujemo ovo upozorenje onima kojima se ne sviđa to što radimo da ne bude poslije da nisu znali”, zaključio je Paučinac.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Duga Poljana
Duga Poljana
11 mjeseci ranije

A đe će ganjati vas svih šestoro

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker