Ramiz Šaćirović: Ubistvo u Tuzinju povod za česmu u Melaju – Pešter zemlja mašte /VIDEO/

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ramiz Šaćirović Nani, istaknuti književnik i pisac, posvetio je svoj život beleženju i prenošenju priča o Pešteru, neiscrpnom izvoru inspiracije za njega.

Svoje priče o pešterskom selu Melaje i njegovim ljudima, legendama i anegdotama, Šaćirović je ispisao u više od deset knjiga, koje su osvojile srca čitalaca širom regiona.

Život posvećen učenju i prenošenju znanja

Ramiz je svoj život proveo odgajajući i učeći decu, prenoseći im znanje na isti način kako su njega vaspitavali njegovi preci. Kroz godine, postao je simbol mudrosti i znanja u svom kraju, uvek spreman da podeli svoje iskustvo i ljubav prema Pešteru sa mlađim generacijama.

Izazovi modernog doba

Međutim, Ramiz se suočava sa izazovima modernog doba, posebno sa društvenim mrežama i uticajem Evrope. On izražava zabrinutost da će roditelji i djeca teško odoleti iskušenjima koje donosi savremeni svijet, i apeluje na očuvanje tradicionalnih vrijednosti i običaja.

Tragedija u Tuzinju i izgradnja česme

Jedna od priča koja posebno odjekuje je ubistvo koje se desilo u Tuzinju, a koje je poslužilo kao povod za izgradnju česme u Melaje. Ramiz je detaljno opisao ovaj tragičan događaj i simboliku česme koja je postala mjesto sećanja i okupljanja za lokalno stanovništvo.

Izgradnja džamije i česme u Melaje

Pored toga, Ramiz nam je ispričao i o tome kako je izgrađena džamija u Melaje, koja je postala duhovni centar sela, kao i česma koja služi kao simbol zajedništva i sećanja. Ove priče, prožete emocijama i istorijskim detaljima, čine Ramizov rad posebnim i vrednim pažnje.

Cijelu emisiju sa Ramizom Šaćirovićem možete pogledati ispod teksta, gde ćete imati priliku da čujete još mnogo zanimljivih priča i anegdota iz Peštera, direktno od čoveka koji ih je doživeo i zapisao za buduće generacije.

@npz.rsUbistvo koje se desilo u Tuzinju bilo je povod da se sagradi česma u Melaje. Pogledajte deo priča o tom događaju a celu emisiju sa Ramizom Šaćirovićem možete pogledati na našem YouTube kanalu. Link je u opisu profila

♬ original sound – NPZ.rs

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex