Ronaldova sestra podijelila priču o njihovom teškom odrastanju: ”S tobom smo, brate, do smrti”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Usljed senzacionalne pobjede Maroka nad Portugalom u četvrtfinalu Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru, o krivcima je progovorila i sestra Cristiana Ronalda, a uz poruke podrške bratu podijelila je i detalje koje su obilježili njihovo odrastanje.

Kako su ispadanjem sa SP-a srušeni snovi portugalskog nogometaša o tituli prvaka svijeta jer je najavio da će mu ovo biti posljednji Mundijal, Katia je poručila da je “uz brata do smrti”.

“Čeka se lista krivaca za ovaj poraz. Pametni komentatori u Portugalu moraju biti zabrinuti za svoj posao. Tužno za ekipu, sada je važno podići glavu i nastaviti dalje. Bog zna sve stvari. No ovo je ono što mi slama srce. Na kraju, radi se o mom ponosu na Cristiana i priči koju je ispisao, uz mnogo borbe. S tobom smo, brate, do smrti”, poručila je na svom Instagram storyju.

Nakon toga objavila je fotografiju nogometaša te ispod toga podijelila priču o njihovom odrastanju.

“Kada me unuci pitaju da govorim o borbi, časti, slavi, trudu, posvećenosti, preprekama, kada me pitaju da govorim o trofejima, ciljevima, nagradama, rekordima neobjavljenog naslijeđa, govorit ću o svom bratu. Njihovom ujaku, koji je rođen u kućici usred okeana, daleko od glavnog grada Portugala”, navela je Katia.

Otkrila je da su u toj kući skupljali kišnicu u kantama, da je pod bio prekriven plastikom da bi uopće sličio na pod, i da se hrana pripremala na otvorenoj vatri, a voda grijala nad plamenom i gdje je četvero djece spavalo u jednoj sobi.

“U toj sobi bio je madrac koji je ležao na ciglama, u toj su kući njegov otac, bivši vojnik i sudionik prekomorskog rata, i njegova majka, siroče koje je odrastalo bez ikoga, podigli porodicu. Našu porodicu. Reći ću im o carstvu koje je izgradio, govorit ću o njegovoj snazi, o obećanjima koja je ispunio, o njegovom karakteru, o njegovoj volji i upornosti u trenucima kad su mu već iskopali grob. Pokazat ću im pravi film o njegovom životu i drago mi je da sam dio njega. Dio njegova života, prekrasnog života. Toliko sam ponosna. On je moj brat, moj ponos. Hvala ti, brate”, zaključila je emotivnu poruku.

Izvor:Klix

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker