Turski general: ”Treći svjetski rat je neizbježan”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Treći svjetski rat je neizbježan, poručio je umirovljeni turski general-major  Osman Pamukoglu.

osman pamukoglu

{module Oglas 2019 – U članku 1}

U svojoj nedavno objavljenoj knjizi “Treći svjetski rat”, Pamukoglu je iznio mišljenje o “neizbježnosti novog svjetskog konflikta”, a što se, po njegovim riječima, jasno vidi u obimu trošenja novca supersila za vojne svrhe.

Pamukoglu vjeruje da će novi svjetski rat biti sličan prošlom, a započet će između Rusije, SAD-a i Kine zbog nespremnosti njihovih vlasti da izgube zone utjecaja i kontrole nad resursima, ili želje da ih prošire.

General Pamukoglu istovremeno smatra da će Rusija i Sjedinjene Države biti saveznici u trećem svjetskom ratu – jer su to bili u Prvom i Drugom.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Turski general, kojeg i u matičnoj zemlji bije glas “kontroverzne osobe”, iznio je mišljenje i o tome što bi moglo pokrenuti “treći svjetski rat”.

Po Pamugogluu, to bi mogao biti “nezamislivi incident”, odnosno teroristički akt ili samo pokušaj, potapanje broda, uništenje aviona, incident na granici ili čak “false flag” namještena operacija…

Osman Pamukoglu je nakon umirovljenja, odnosno napuštanja vojne službe, prešao u politiku. Prije 11 godina osnovao je Stranku prava i jednakosti (HEPAR) koja je u aprilu 2019. prekinula rad.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker