Društinac i Mahmutović predložene za predsjednice sudova u Novom Pazaru i Sjenici

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Dosadašnje predsjednice prekršajnih sudova u Novom Pazaru i Sjenici Rubina Društinac i Nermina Mahmutović predložene su Skupštini Srbije za reizbor na te funkcije, saopćio je danas Visoki savet sudstva.

sudnica cekicstol

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Društinac (57) je na čelu Prekršajnog suda u Novom Pazaru od maja 2014. godine, a za sudiju Opštinskog organa za prekršaje izabrana je 1997. godine. Sudija Prekršajnog suda je od 2010. godine.

U zvaničnoj biografiji se navodi da je pravosudni ispit položila 1997. godine, ali ne i na kojem Pravnom fakultetu je diplomirala.

Mahmutović (60) je završila Pravni fakultet u Prištini 1984. godine, a pravosudni ispit položila je četiri godine kasnije. Za sudiju Opštinskog organa za prekršaje u Sjenici izabrana je 1989. godine, a od 2001. je bila starešina tog organa.

Za sudiju Prekršajnog suda u Sjenici izabrana je 2010. godine, a na čelu tog suda je od 2014. godine.

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Komisija Visokog savjeta sudstva je maksimalnom ocjenom ocijenila programe rada i razgovore sa Društinac i Mahmutović, a pozitivno mišljenje za reizbor dobile su i od sednice svih sudija tih sudova i Komisije Prekršajnog apelacionog suda prenosi radio Sto plus

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker