Novi Pazar / KO JE UMEJA, PRVA SUPRUGA ZUKORLIĆA: Jedina nosi njegovo prezime, ne pojavljuje se u javnosti! Evo gde sada živi

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

O Umeji, prvoj ženi muftije Zukorlića, se malo zna. Upoznali su se tokom njegovog školovanja u Jordanu, a ona sada živi u Novom Pazaru sa decom.

O prvoj supruzi pokojnog muftije Muamera Zukorlića, Umeji, ne zna se mnogo. Privržena je deci i porodici i retko se pojavljuje u medijima,  ali je javnost mogla da je vidi na komemoraciji održanoj u Beogradu povodom smrti Zukorlića koji je bio i narodni poslanik u Skupštini Srbije.

Tada su obe udovice – Umeja i Elma sedele u prvom redu, a između njih bio je Usame Zukorlić.  Zukorlić je Umeju, o kojoj se ne zna mnogo, navodno upoznao u Jordanu.

Bivši muftija je jednom prilikom pomenuo da ju je upoznao dok se školovao u Jordanu i da ona živi sa decom u stanu u Novom Pazaru, dok je on sa novom ženom Elmom živeo u kući u istom gradu.

Usame je rođen 1992. godine u gradu Konstantini u Alžiru od oca muftije Muamera Zukorlića i majke, kako on kaže, Palestinke Umeje Abu Tahe Zukorlić.

U Novom Pazaru je završio osnovnu školu, zatim srednju školu medresu Gazi Isa-beg. Obrazovanje nastavlja na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru gde diplomira na pravu, zatim na Fakultetu za islamske studije gde diplomira pedagogiju i komunikologiju.

Zvanje mastera je stekao na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru u oblasti ekonomije. Predavao je kao nastavnik u Medresi Gazi Isa-beg i radio kao asistent na pravu na Intenacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru. Trenutno je projekt menadžer na Fakultetu za islamske studije i zamenik predsednika Republičke izborne komisije.

Prema zakonima države Srbije, poligamija je zabranjena zakonom, a Umeja bi mogla biti jedna-jedina zakonita muftijina supruga ukoliko su se venčali i građanskim brakom, a nikada se nisu razveli. Ostale žene muslimanima su dozvoljene šerijatom – četiri najviše pod uslovom da svaku od njih može da izdržava na način na koji su živele i kod roditelja.

Drugu Zukorlićevu suprugu, koju su mediji oslovljavali sa lepa Elma, najbolje znamo iz javnog života jer se najčešće pojavljivala u medijima. Pre nekoliko dana pojavila se priča o trećoj supruzi muftije, Belkisi Crnovršanin, koja se navodno pojavila sa papirima koji dokazuju da je bila u braku sa muftijom, što je ona oštro demantovala.

(Mondo, Kurir)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker