Enis Imamović – ”Srpski jezik mijenja identitet bošnjačke djece”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Deci u Sandžaku otežan je upis u predškolsku ili školsku ustanovu na maternjem jeziku, izjavio je poslanik Stranke demokratske akcije Sandžaka Enis Imamović.

ENIS IMAMOVIC NARODNI POSLANIK

{module Oglas 2019 – U članku 1}

On je zatražio od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da se hitno prestane sa tom, kako je nazvao, diskriminacijom.

“U Sandžaku se iznad svih zakona sprovodi drzak pokušaj da se kroz obrazovanje promeni identitet bošnjačke dece i time obrazovanje direktno stavi u službu asimilacije i promene strukture stanovništva u Sandžaku, a na štetu Bošnjaka”, rekao je Imamović na konferenciji u holu Narodne skupštine.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

On je podsetio da je zakonom nacionalnim manjinama omogućeno obrazovanje na maternjem jeziku i dodao da je prilikom upisa bošnjačke dece prisutan ogroman pritisak od strane zaposlenih, kroz zastrašivanje, kako bi odustali od obrazovanja na svom maternjem jeziku.

“Štaviše, zaposleni u obrazovnim ustanovama su u većini slučajeva bošnjačku decu upisivali na obrazovanje na srpskom, nematernjem jeziku, bez znanja njihovih roditelja”, rekao je Imamović.

On je od Ministarstva prosvete tražio da se prestane sa ovom diskriminacijom i dodao da će, ukoliko to ne bude učinjeno, Stranka demokratske akcije Sandžaka pokrenuti sudske postupke pred domaćim i međunarodnim organima protiv svih pojedinaca, od ministra do školskih pedagoga.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex