ABAZOVIĆ – FEJZIĆ: Država da pomogne gradnju džamije u Podgorici

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović ugostio je danas u zgradi Vlade Crne Gore reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifata Fejzića, sa kojim je razgovarao o odnosu dvije institucije i budućoj saradnji.

Sagovornici su se saglasili da njihove odnose karakteriše izuzetno dobra komunikacija, otvorenost i veliko međusobno uvažavanje.

Reis je, kako navode u saopćenju iz kabineta premijera, naglasio veoma značajnim iskorakom za cijelo društvo činjenicu da je pripadnik manjinskog naroda na čelu Vlade.

Fejzić je izrazio očekivanje da će se u narednom periodu naći rješenja za razvojne potrebe Islamske zajednice.

“Prvenstveno očekujem podršku i stvaranje neophodnih preduslova za izgradnju centralnog vjerskog objekta u Podgorici, što bi uz postojeće saborne bogomolje ostalih vjerskih zajednica upotpunilo multivjerski mozaik Glavnog grada i riješilo potrebe muslimanskih vjernika”, istakao je Fejzić.

Predsjednik Vlade Abazović je naglasio da Islamska zajednica svojim primjerom djelovanja umnogome doprinosi izgradnji društva kojem težimo, zasnovanog na pomiriteljskoj i multikonfesionalnoj osnovi.

“Zajedničkim naporima gradimo državu tolerancije, mira i pravde, u kojoj se na specifičnosti gleda iskuljučivo kao na prednost građana koji žive na malom prostoru”, istakao je Abazović.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker