Skup podrške Rusiji u Banjaluci, govori i ruske pjesme (VIDEO)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U Banjaluci je održan skup podrške Rusiji. Tokom sat vremena trajanja skupa, oko 300 okupljenih slušalo je ruske narodne pjesme, a okupljenima su se obratili organizator skupa, predsjednik Udruženja Srpsko-ruski most, banjalučki pjesnik Zoran Kostić i Dane Čanković iz Organizacije Srpski narodni pokret “Izbor je naš”.

Skupu su prisustvovali ministri u Vladi Republike Srpske iz Socialističke partije Duško Milunović i Petar Đokić koji je i lider SP-a, ali se nisu obratili ni okupljenima niti medijima.

“Motiv je jednostavan i cilj. Mi smo ubijeđeni što smo danas rekli da nije baš sve crno-bijelo, da ima i druga strana sukoba oko Ukrajine. Meni je žao svih žrtava ja ih neću prebrojavati jesu li ruske ukrajinske ili neke druge. Kažem opet mi imamo neko iskustvo iz ovog regiona i žali Bože sve i jedne žrtve na bilo kojoj strani i odakle bilo ko da dolazi. Prema tome mi podržavamo mirno rješavanje sukoba uopšte u svijetu kroz institucije Ujedinjenih nacija i evropske institucije”, rekao je Zdravko Močević iz Udruženja. “Srpsko-ruski most”, dodajući:

“Zašto udruženja evropskih novinara zabranjuju ruske kanale. U znak solidarnosti sa nacističkom Ukrajinom u Evropi se ne može čuti glas novinara iz Rusije. Je li to Evropa? Ruski kanali moraju po njima da se zauvijek zatvore. Šta civilizovan čovjek da kaže o satanizaciji ruskih sportista, umjetnika i naučnika? Evropska unijo neka te je sramota”.

Pjesnik Zoran Kostić se također obratio okupljenima, rekavši:

“Ta intervencija je po mom mišljenju bila neminovna, neizbježna, ne samo da je branila sopstvenu teritoriju Rusija. Nego je branila narod u Ukrajini, ne samo ruski, nego onaj dio naroda Ukrajine koji se nije nacifikovao i koji sada služi nacistima kao taoci u opsjednutim gradovima. Rat protiv Rusije je pripreman 30 godina, dosada je otkriveno osam laboratorija na ovom prostoru koji je vojska oslobodila, a vidjećemo koliko će ih još biti, iako su Ujedinjene nacije odbile da nezavisna komisija vrši nadzor nad radom tih laboratorija”.

Istovremeno, veliki broj građana, aktivista, intelektualaca okupili su se danas u Tuzi kako bi iskazali podršku Ukrajini, pozvali na mir u Evropi i Bosni i Hercegovini.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
2 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Ella
Ella
10 mjeseci ranije

Seme vam se utro dabogda, gamad ruska decu ubijaju a vi ste iz njih nemate ni obraza ni vere ni boga ni bozje kazne vas nije strah da jadan je Balkan kad vas takvih ima

Miki
Miki
10 mjeseci ranije

Gamad jedna pružaju podršku bedno rusiji

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
2
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker