Ruši li Dritan Abazović premijera Crne Gore: Upućena inicijativa za smjenu vlade

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predstavnici Građanskog pokreta URA, ali i predstavnici nekoliko drugih političkih opcija u Crnoj Gori potpisali su danas inicijativu u kojoj se traži izglasavanje nepovjerenja Vladi Crne Gore na čelu sa Zdravkom Krivokapićem.

Prema pisanju crnogorskih medija, inicijativu za smjenu vlade potpisao je 31 zastupnik i to iz koalicije “Crno na bijelo”, Socijaldemokratske partije (SDP), Socijaldemokrata (SD), Bošnjačke stranke (BS), Albanske liste i Albanske koalicije, Liberalne partije (LP) te dio zastupnika Demokratske partije socijalista (DPS).

Nakon upućene inicijative, oglasili su se iz Građanskog pokreta URA koji predvodi Dritan Abazović te su naglasili kako neće neće simulirati procese, odugovlačiti i mrcvariti većinsku volju građana koji žele stabilnost, reforme i put ka EU i zbog toga su danas u skupštinsku proceduru uputili inicijativu na osnovu koje će se vidjeti da li aktuelna Vlada ima podršku većine zastupnika.

“Ovo je prije svega i test da li koncept manjinske vlade koju smo predložili svim zastupnici ima većinu u parlamentu”, navode iz GP URA.

Kako se navodi, među potpisnicima inicijative nisu se našli zastupnici Demokratske Crne Gore, Demokratskog fronta (DF), Socijalističke narodne partije (SNP), Demosa, Prave Crne Gore, Ujedinjene Crne Gore (UCG) i Radničke partije (RP).

Povodom smjene vlade kojom predsjedava Zdravko Krivokapić prije dva dana se oglasio i Dritan Abazović koji je pojasnio kako u manjinskoj vladi ne bi bilo mjesta za DPS i Demokratski front.

“Nikad nećemo podržati politički kukavičluk, mi nudimo model za koji smatramo da je moguće rješenje. Nikome ga ne namećemo, to je moguće rješenje koje će biti ponuđeno 81 zastupniku i ako je moguće da ga podrži najmanje 49 zastupnika”, dodao je Abazović.

Povodom eventualne smjene vlade oglasio se i Zdravko Krivokapić koji je izjavio kako je manjinska vlada “prevara”.

“Građani su 30. augusta 2021. godine imali referendumsko pitanje koje se odnosilo na to da li su za nastavak korumpiranog režima ili ne, i vrlo jasno su poslali poruku da neće više da žive u hibridnom režimu”, rekao je Krivokapić, prenose Vijesti.

On je također naglasio kako je od ranije znao da se “sprema nešto”.

“Bio bih naivan kad bih rekao da nisu potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova otišli u SAD, a dan prije puta su javili premijeru. Ali, kada neko želi da na takav način igra, onda i vi morate da parirate…Zašto poslije toga na isto mjesto idu dva ministra? Onda poslije toga ide stav Escobara koji je izrazio podršku ovoj Vladi. Kazao je da ova Vlada nije nikakva već najbolja u istoriji – koja brine o građanima, kulturnom blagu, autoputu, ekologiji…”. naveo je Krivokapić.

On i njegovi savjetnici su juče, kako je kazao, pitali Abazovića čemu to vodi i ko će biti odgovoran i što ako se desi bilo kakav incident.

“Sve mi je ličilo na neko pokajanje, samo što nije stavljen red za saučešće, vjerovatno Vladi. Moja reakcija je bila: ‘Sretno ti bilo samo da je na korist Crne Gore”, kazao je Krivokapić.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker