Kurti za CNN: Beograd i Kremlj dvaput da razmisle ako hoće nešto da nam urade

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Premijer Kosova Albin Kurti je u intervjuu za CNN, sa novinarkom Christiane Amanpour, izjavio da nije isključena mogućnost da se sukob iz Ukrajine odrazi na Zapadni Balkan.

Kurti je u intervjuu CNN-u podsjetio da su Kosovske bezbjednosne snage prošle godine, sa 330 vojnika, učestvovale u “Defender-Europe 21“, kako je rekao, “najvećem vojnom poduhvatu NATO-a u u proteklih nekoliko decenija“.

“Mi smo bili jedan od 16 domaćina. Radujemo se, takođe, da učestvujemo i u ‘Defender-Europe 23’, kako bismo pokazali da smo u skladu sa demokratskim zapadom. Ali takođe da Beograd i Kremlj dvaput razmisle ako hoće nešto da nam urade“, poručio je kosovski premijer.

Rekao je i da je predsjednici Vlade Srbije Ani Brnabić dozvolio da posjeti sjever Kosova, i da se nada da će tokom tih posjeta “vidjeti da je Kosovo normalna zemlja i da je Kosovo demokratskije od Srbije“, prenosi Antena M.

“I zapravo je mnogo nezavisnije od Srbije, jer Srbija zavisi od Rusije“, ocijenio je Kurti.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
2 Komentara
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Bos@Kos
Bos@Kos
2 dana ranije

U svakom slučaju,bilo kakva agresija srpskih agresionih ili okupacionih snaga na Republiku Kosovo ,završiće se fijaskom istih sa rezultatima gorim od bežanije srpskih trupa nakon prethodne agresije tokom pokušaja etničkog čišćenja i genocida nad nesrpskim narodom Kosova.Mislite li da će vam Rusija pomoći u tome?Dozovite se pameti.Srbima nema opstanka na Kosovu bez jačanja bratske ljubavi sa,najpre albanskom zajednicom a onda sa ostalim etničkim zajednicama.Niko više u ova moderna vremena ne trpi hegemoniju nikakvih despota iz vladajućih struktura a posebno kad te strukture pokušavaju da one koji ne pripadaju njima pokušavaju da stave ,,amove” interesa sopstvenih zajednica.Stoga,Srbi,ne nadajte se da će bilo koji pripadnici drugih nacionalnih zajednica raditi u korist vaše srpske a da ne vidi korist za svoju sopstvenu.

Ismet
Ismet
4 dana ranije

Ne pali više vatru nemaš šanse na izborima Poješće te Haradinaj

2
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker