Kurti za CNN: Beograd i Kremlj dvaput da razmisle ako hoće nešto da nam urade

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Premijer Kosova Albin Kurti je u intervjuu za CNN, sa novinarkom Christiane Amanpour, izjavio da nije isključena mogućnost da se sukob iz Ukrajine odrazi na Zapadni Balkan.

Kurti je u intervjuu CNN-u podsjetio da su Kosovske bezbjednosne snage prošle godine, sa 330 vojnika, učestvovale u “Defender-Europe 21“, kako je rekao, “najvećem vojnom poduhvatu NATO-a u u proteklih nekoliko decenija“.

“Mi smo bili jedan od 16 domaćina. Radujemo se, takođe, da učestvujemo i u ‘Defender-Europe 23’, kako bismo pokazali da smo u skladu sa demokratskim zapadom. Ali takođe da Beograd i Kremlj dvaput razmisle ako hoće nešto da nam urade“, poručio je kosovski premijer.

Rekao je i da je predsjednici Vlade Srbije Ani Brnabić dozvolio da posjeti sjever Kosova, i da se nada da će tokom tih posjeta “vidjeti da je Kosovo normalna zemlja i da je Kosovo demokratskije od Srbije“, prenosi Antena M.

“I zapravo je mnogo nezavisnije od Srbije, jer Srbija zavisi od Rusije“, ocijenio je Kurti.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
2 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Bos@Kos
Bos@Kos
4 mjeseci ranije

U svakom slučaju,bilo kakva agresija srpskih agresionih ili okupacionih snaga na Republiku Kosovo ,završiće se fijaskom istih sa rezultatima gorim od bežanije srpskih trupa nakon prethodne agresije tokom pokušaja etničkog čišćenja i genocida nad nesrpskim narodom Kosova.Mislite li da će vam Rusija pomoći u tome?Dozovite se pameti.Srbima nema opstanka na Kosovu bez jačanja bratske ljubavi sa,najpre albanskom zajednicom a onda sa ostalim etničkim zajednicama.Niko više u ova moderna vremena ne trpi hegemoniju nikakvih despota iz vladajućih struktura a posebno kad te strukture pokušavaju da one koji ne pripadaju njima pokušavaju da stave ,,amove” interesa sopstvenih zajednica.Stoga,Srbi,ne nadajte se da će bilo koji pripadnici drugih nacionalnih zajednica raditi u korist vaše srpske a da ne vidi korist za svoju sopstvenu.

Ismet
Ismet
4 mjeseci ranije

Ne pali više vatru nemaš šanse na izborima Poješće te Haradinaj

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
2
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker