Aleksa Bečić razriješen sa mjesta predsjednika crnogorske skupštine

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić razriješen je večeras te dužnosti. Za smjenu Bečića glasala su 43 poslanika opozicije i koalicije “Crno na bijelo”.

Protiv su bili poslanici Demokrata, Demosa, DF-a, PzP-a, SNP-a, Prave Crna Gore, Ujedinjene Crne Gore i Radničke partije, njih 36. Bečić prilikom prozivke za glasanje kazao je da se neće izjasniti, prenose Vijesti.me.

Poslanik DPS-a Miodrag Vuković nije bio u sali prilikom glasanja. Inače, Bečić je izabran za šefa parlamenta 23. septembra 2020. godine.

Tada je za njegovo imenovanje glasalo 45 poslanika, protiv je bio jedan poslanik, dok je praznih listića bilo 25.

Na čelu parlamenta do izbora novog predsjednika biće potpredsjednik Skupštine Strahinja Bulajić (DF).

Iz mog ugla nisam privilegovan ovom iznuđenom pozicijom i trenutnim statusom. Shodno Poslovniku ovaj posao ću raditi najbolje što umijem do izbora novog predsjednika. Nije mi drago što je danas moj prijatelj Aleksa Bečić razriješen sa ove dužnosti. Zahvaljujem mu se na uspješnoj saradnji i vođenju ovog poštovanog doma...”, rekao je Bulajić.

Prema Poslovniku Skupštine Crne Gore (član 16), ako je predsjedniku parlamenta prestao mandat prije isteka vremena na koje je biran, njegovu dužnost, do izbora novog predsjednika, vrši potpredsjednik Skupštine iz kluba poslanika koji ima veći broj poslanika.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker