Ponovo na nastavi: Osuđeni pedofil platio zatvorsku kaznu i vraćen u školu!

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Općinski sud u Sarajevu pravosnažno je osudio Samira Alihodžića, nastavnika tjelesnog odgoja u Osnovnoj školi „Grbavica 1“ na godinu zatvora zbog pedofilije. Ova informacija potvrđena je za portal „Avaza“ iz ove pravosudne ustanove.

Alihodžić je, kako se navodi, osuđen jer je 2015. godine maloljetnici slao poruke neprimjerenog sadržaja, tražio od nje nage fotografije i pozivao na seksualni odnos. Prilikom istrage, kod Alihodžića su pronađene i neprimjerene fotografije maloljetnica te fotografije falusa koje je slao djevojčicama.

Ono što je skandalozno u cijelom slučaju jeste da je Alihodžić, uprkos pravosnažnoj presudi vraćen na radno mjesto!

Pravosnažna presuda je donesena 11. novembra 2021. godine i osuđen je na godinu zatvora. Kako saznajemo, Alihodžić nije išao na izdržavanje kazne jer ju je novčano platio.

Također, saznajemo da je proteklih godinu, od izricanja pravosnažne presude, bio na neplaćenom odsustvu.

Sud mu izdao uvjerenje o nekažnjavanju

Kako nam je potvrdio Saudin Sivro, predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja KS, inspekcija je prije par mjeseci bila u školi.

– Utvrđeno je da je sve urađeno u skladu sa zakonom. Škola se obraćala resornom ministarstvu i ministarstvo nije konstatovalo nikakav zakonski propust što se tiče postupanja škole. Prava iz radnog odnosa su minovala sve do 15. decembra, odnosno do danas. Sud je Alihodžiću izdao uvjerenje o nekažnjavanju, što je jedan od uvjeta za rad u školi. On pravno-formalno ima sve što je potrebno da bi radio u školi koliko god to nelogično zvučalo. Može se konstatovati da škola ne može ništa uraditi po tom pitanju, nego je do onih koji reguliraju propise i ovakve situacije – rekao nam je Sivro.

„Vidjela si kako te mjerim”

Podsjećamo, javnost je bila isključena iz ovog slučaja zbog zaštite interesa maloljetnika koje je Alihodžić navodio na seksualne odnose. Njega je u junu 2015. godine policiji prijavio otac jedne od maloljetnica kojoj je slao poruke.

Alihodžić je u poruci napisao: „Vidjela si kako te mjerim. Nema prepreka ni predrasuda među nama“, te tražio da za njega odvoji nekoliko minuta “osim ako neće da izvuku analizu i da radi dodatne vježbe“.

Inače, Alihodžić je zet Kemala Ademovića, osnivača i poslanika stranke Narod i pravda.

Izvor:Avaz.ba

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex