Munevera Botić je najljepša gospođa njemačke pokrajine Baden-Württemberg

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Život Bosanke Munevere Botić iz Kotor Varši bio je zaista turbulentan. Počevši od njene otmice u Bosni, preko surovog života sa tadašnjim suprugom, bježanja i skrivanja od njega, do dolaska u Njemačku i trona najljepše žene njemačke pokrajine Baden-Württemberg.

Ova žena umjetničkog imena Nelly Sigmann pobjedila je samu sebe, ali i sve one koji su htjeli da joj život unište.

Pobjeđivala je dva puta, 2019. i 2021. godine. Sve bi se to moglo nazvati životom jedne pepeljuge, koja se podigla iz pepela. Munevera već punih 27 godina živi u Njemačkoj, piše Express.ba.

“U ratu sam bila kidnapovana, na silu vjenčana, odvezena i zatvorena u Bugojnu. Kada sam izašla na kratko da kupim brašna, presreo me je, vezao, ubacio u kola i odveo. Tek kada smo zajedno došli u Zagreb da tražimo vizu za Njemačku tu sam uspjela pobjeći od njega. Tada nisam još bila punoljetna. U to vrijeme tokom boravka u Zagrebu bila sam trudna.

Na svu sreću, u našoj ambasadi sam upoznala jednog Nijemca sa njegovom suprugom, a koji je imao svoju humanitarnu organizaciju. Tu sam se u tajnosti njemu povjerila i on me je odmah smjestio u žensku kuću u Zagrebu. Oni su bili svjedoci kada me je taj moj suprug trudnu tukao. U devetom mjesecu trudnoće, na svu sreću, uspjela sam da se prebacim u Njemačku. Taj moj, sad već bivši muž, ostao je, u Zagrebu”, kaže Munevara, i nastavlja:

“U Njemačkoj sam na početku kratko boravila u jednoj porodici, ali i odatle sam morala otići, jer mi nisu dozvoljavali da mnogo jedem, jer kao nisu dovoljno novca dobivali za mene. Kasnije mi je država obezbjedila stan u koji sam se smjestila sa mojim tek rođenim sinom. Iskreno, ni tu me život nije mazio, kada sam upoznala čovjeka.

Nijemca, za kojeg sam se udala, ali njegovi su bili protiv tog braka, jer nisu bili sretni što je oženio strankinju-izbjeglicu. Kao da su se problemi lijepili za mene. Sa njim sam dobila kćerku, pa sam na kraju ostala sama sa dvoje djece. Ali, nisam se predavala”, priča za Express Munevera.

Kao prava i hrabra Bosanka Munevera se nije predavala, uzela je život u svoje ruke, samo da bi prehranila svoju djecu. Prije svega naučila je njemački jezik, dobila zaposlenje u jednoj firmi za obezbjeđivanje objekata, radila je kao fotomodel…

Na OVOM LINKU pročitajte životnu ispovijest Munevere Botić alias Nelly Sigmann.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.