Jesu li 2 minute vaše zabave bile vrijedne Mladenovog života? (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Sljedeći put kad vam padne na pamet samo da gledate nekog kretena koji drugo ljudsko biće ponižava, ismijava, izvrće ruglu ili prijeti mu, zamislite kako se njegove žrtve osjećaju i kolika štetu im se nanosi.

U današnjem izdanju “Slobodnog udarca” govorimo o tragičnom samoubistvu Mladena Dulića, mladića iz Laktaša koji bio žrtva internet nasilja.

– Živimo u vremenu baki prasaca, marića, mitrovića, kriminalaca kao tik-tok zvijezda i drugog moralnog taloga koji će za šaku slave i novca, bolesti ljudskog uma pretvoriti u medijski proizvod i istresati u eter najgori moralni izmet. I živimo u vremenu u kojem mase ljudi to svakodnevno konzumiraju i tim gadostima oduševljeno kliču. Nažalost, Mladen nije bio spreman na takvo vrijeme i na brutalnost takvog svijeta.

Zamislite kakva je samo nesnosna patnja i bol bila u njegovoj duši u trenutku kada je odlučio da sebi oduzme život. A zbog čega? Da biste vi na nečijoj muci dobili dvije minute zabave. U šta smo se mi to, pobogu, pretvorili kao ljudi? Sljedeći put kad vam padne na pamet samo da gledate nekog kretena koji drugo ljudsko biće ponižava, ismijava, izvrće ruglu ili prijeti mu, zamislite kako se njegove žrtve osjećaju i kolika štetu im se nanosi?

Pogledajte video :

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker