Ibrahim ispratio i trećeg sina u inostranstvo: Ne bi vam halalili da glasate za one zbog kojih ste otišli

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Otjeraše ih oni koji nisu časti imali u ratu, a nemaju ni sada u miru, rekao je Ibrahim Bešo je poručio na društvenim mrežama da je i tužan i sretan jer ispraća i trećeg sina u inostranstvo, posljednjeg koji se nalazio u BiH. Ovakve situacije u BiH, čini se, postaju svakodnevnica.

– Tužan sam jer ispraćam posljednjeg to jest trećeg sina. A sretan što ide negdje dalje odavdje. On odlazi i ostavlja za sobom ženu koja očekuje porođaj.

U njenoj trudnoći od devet pregleda i kontrola dva je samo obavila u bolnici, a sve ostale u privatnoj ordinaciji kod iste doktorice koja je iz bolnice uputi sebi u privatnu ordinaciju. Ne želim da mi djeca i unučadi žive u takvom društvu – poručio je Bešo.

“Otjerali ih oni koji nisu imali časti u ratu”

Kaže da je očuvao čast u ratu i dva puta je prolio svoju krv.

– A sinovi će očuvati čast sada u miru. Otjeraše ih oni koji nisu časti imali u ratu, a nemaju ni sada u miru. U ratu su sakupljali milostinju i sergije po svijetu koristeći hodžu kao prevodioca. A sada koriste hodžu i muderiza za sakupljanje glasova po svijetu. I govoreći da je vrlo vrlo bitno da se dijaspora registruje. Čak kaže muderiz ko se ne registruje da je udario na šehide i našu borbu – kazao je Bešo.

“Sve vam halalimo”

Dodao da nije baš tako te da za 25 godina mu nije povećana invalidnina ni 1KM.

– Djeco moja, sinovi moji budite ponosni na sebe, na svoje roditelje i porodicu svoju. Babo i mama su ponosni na vas. I sve vam u životu halalimo. Samo jedno vam ne bi halalili ako bi glasali za munafike zbog kojih ste morali otići.

Onaj ko poznaje Rasima zna da vrijedi za 10 radnika njemu nema ravnog u poslu. Što kaže moj jaran Derviš Garanović Rasima nema čitav svijet – zaključio je Bešo.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
1 Komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
2 mjeseci ranije

Narod na balkanu pa i u istočnoj evropi je jako nezreo pa i glup. A zapad lukavo sav bijes usmerava na lokalne vođe. A šta može Bakir ili Vučić kad smo mo na putu ka EU sve prihvatili što oni kažu, sve njima prodali, cijelo zakonodavstvo postavili kako oni kažu, pa i ta korupcija u kojoj naši ljudi učestvuju je zato što smo zakonodavstvom iz EU oni postavili pravila i omogućili uslove da svaka šuša drpa. Pa slijepci tupavi zapad i jeste bogat zato što je cijelog veka otimao od drugih, cio svijet držali u kolonijalnom ropstvu a sada u neokolonijalnom.

1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker