Zelene beretke primaju nove članove

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

“Poštovani članove grupe obzirom da svaki dan gledamo potpuno iste scene kao one iz 1991. i 1992. godine, uskoro ćemo proširiti svoje članstvo i krenuti u prijem novih članova”, navodi se u objavi Facebook grupe “Zelene beretke Bosnae”

U objavi još stoji: “Bit će te obaviješteni šta kako i gdje se učlaniti. Ovo je prvi put poslije Agresije na Bosnu i Hercegovinu da ‘beretke’ kreću sa prijemom novih članova.”

Nedugo nakon objave uslijedili su komentari.

“Ne uskoro, već to treba pod hitno. Ljudi, šta čekamo više, četnici orgijaju, pucaju po džamijama i opet će oni nas vaditi iz masovnih grobnica… jer u našem narodu je sve na priček, ono kad baš oni ispale par hiljada granata valjda ćemo se tad skupiti pa opet pod brdo a ne na brdo”, stoji u jednom od komentara.

Bosnae je prvo ime borbenih jedinica koje su organizirale odbranu Bosne i Hercegovine pod udruženjem građana koje je imalo naziv “Udruženje za očuvanje historije i objekata kulturne baštine Bosnae“.

Zelene Beretke se dodaje u naziv polovinom 1991. godine jer je znak raspoznavanja članova bila zelena beretka. Tako nastaje ime za sve buduće borbene grupe “Zelene beretke Bosnae“.

Izvor: Index.ba

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Sandzaklija
Sandzaklija
2 godina ranije

Trebalo je odavno poceti sa upisom.

1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex