Vulin: „Srpski svet“ naš zadatak, pobeda je samo nastaviti Vučićevu politiku (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Zadatak ove generacije političara jeste stvaranje srpskog sveta, da objedini Srbe gde god oni budu živeli, rekao je Aleksandar Vulin na skupu obeležavanja 13. godišnjice Pokreta socijalista, kome je prisustvovao i predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić. Da se to ostvari, kako kaže, moguće je samo ako je Srbija uspešna, a da bi je takvu “sačuvali”, mora, dodao je on, da se nastavi politika Aleksandra Vučića.

„Jer narod koji ima iskustvo jasenovačkog genocida, koji ima iskustvo „Oluje“ i koji ima iskustvo Martovskog pogroma nema pravo da svoju sudbinu preda drugima u ruke, da o njihovoj deci odlučuju drugi, da im drugi daju imena, da im drugi određuju u šta će verovati, da ih drugi puštaju tamo gde su im pretke puštali… Narod koji ima iskustvo da kad nema svog vojnika, svog policijca i sudiju, nema pravo. Nema pravo da odustane od objedinjavanja i ujedinjavanja, nema pravo da odustane od srpskog sveta. A da bi srpski svet nastao, Srbija mora da bude ekonomski uspešna, dobro vođena da ima vojsku koja je u stanju da sačuva i nju i Srbe gde god živeli. Da bi sačuvali takvu Srbiju moramo učiniti sve da se politika Aleksandra Vučića nastavi. Samo to, samo je to pobeda, samo je to garancija opstanka našeg naroda i ništa drugo“, rekao je prisutnima Vulin.

Vulin je poručio Vučiću da treba da se kandiduje za predsednika države, dodajući da drugima ne veruje i neće im verovati i da „niko drugi ne treba da postane predsednik svih građana Srbije i svih Srba. „Niko drugi, ne odustajte“, naglasio je Vulin.

„Vulin mi je više od koalicionog partnera“

Sledeći izbori su prekretnica za budućnost, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da će se na izborima pokazati da li će Srbija da ide u budućnost ili u prošlost.

Vaš pokret ne vidim kao koalicione partnere, već kao saborce za jaku, modernu i slobodnu Srbiju, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je bio počasni gost na svečanosti povodom obeležavanja 13. godišnjice Pokreta socijalista. Računamo na vašu borbenost i vašu snagu, kao što vi možete da računate na našu snagu, kolegijalnost, odgovornost, ozbiljnost, rekao je okupljenim članovima Pokreta socijalista. Ne postoje laki izbori, zato za te izbore moramo da se pripremimo, poručio im je.

„Bićemo pritisnuti sa svih strana – osim onih iznutra, tajkuna, koji su pljačkali našu zemlju i uništili, „glavu našu“ i glavu naše dece, tražiće najgori u Srbiji, ali i neki spolja. A ja ne želim da se udvaram i da se dodvoravam i ne želim da sarađujem sa onima koji imaju svoje nalogodavce, svoje naredbodavce, svoje gazde i koji primaju novac u inostranstvu. Jedini naš gazda sme da bude Srbija i njeni građani, a ne interesuju me ni ambasadori ni njihovi ministri ni bilo ko drugi“, naveo je.

Naglasio je od političkih partija najviše voli SNS, ali da je juče i preključe pristalicama i funkcionerima morao da govori da se bore svim srcem, da veruju u ono što govore i da ne postanu biznis grupacija, te da ne liče na DS i njegove satelite.

„Ne moram Vulinu ništa da govorim, on će sam da ustane u odbranu Srbije, njenog naroda i vlade, ne mareći za posledice i za to hoće li ga napadati. Znate kako to obično biva, ljudi u politici gledaju da su dobri sa svima, da olajavaju malo jedne, malo druge, a sebe da zaštite. To nije slučaj kod Vulina, a nadam se da vidite da nije ni kod mene, rekao je Vučić, dodajući da je, ipak, pre Vulina“, on najnapadaniji.

Važno je, rekao je predsednik Vučić, da se sa Vulinom neće složiti oko Apisa i Aleksandra Obrenovića, ali da su zajedno postigli mnogo za Srbiju.

Nije mi jednostavno da govorim, jer ne moram uvek da delim vaše vrednosti, posebno jer mi je Vulin više od koalicionog partnera, izjavio je Vučić.

Vulin je počasni građanin više gradova, dodao je on i zapitao da li je to dovoljan dokaz da on svoj posao obavlja časno i odgovorno.

Okupljenima se prvo obratio Komandant Prištinskog korpusa i treće armije general pukovnik Vladimir Lazarević, a potom i Andrija Mandić, koji je naglasio vezu između Srbije i Crne Gore, istakavši da je Srbija veliki oslonac Crnoj Gori.

Kako javljaju Novosti, publiku je pozdravila Zorica Brunclik, a zatim otpevala pesmu „Ne dam ovo malo duše“.

(Tanjug, N1)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
1 Komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Dardan
Dardan
1 godina ranije

Klovnovski ministar iz klovnovske drzave, kakav ministar takva i drzava, svetsko poznat kao dezertor svih vremena, spreman da se bori do poslednog srpskog vojnika za tzv srpski svet.
A sanse su prije da taj tzv srpski svet zavrsava na kraju samo na Sumadinski prostor.
Ko ne uci od istorije ucice od posledics svojih postupaka.
Na kraju svi ce dobiti ono sto i zasluzuju.
Do tada klovnovska tzv drzava zasluzuju klovna za drzavnog ministra.
Pozdrav svima

1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker