Nova.rs / Sramotna i licemerna Vulinova izjava o skandalu u Priboju

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da osuđuje svakoga ko na bilo koji način povredi nečija osećanja, komentarišući slučaj policajaca iz Priboja koji su pevali pesmu koja veliča genocid u Srebrenici i dodao da “nema mesta za takvo ponašanje u Ministarstvu unutrašnjih poslova”, piše Nova.rs

Kako je dodao, među 40.000 pripadnika MUP ima mnogo onih koji nisu Srbi, pa bi mogli loše da se osećaju. Možda baš onako kako su se osećali kad je ministar Vulin prizivao srpski svet kojim će vladati Aleksandar Vučić, kad je Albance nazivao Šiptarima, poredio Hrvate sa Hitlerom jer baš kao i on “prave nove reči” ili kad je svojatao Republiku Srpsku.

“Nema smisla to što radite. To je ružno, to je primitivno, to je nešto što se ne radi. Srbija je zemlja svih građana“, kazao je Vulin komentarišući to što je nekoliko policajaca, pripadnika Uprave granične policije Priboj, pevalo pesme u kojima se poziva na ponavljanje ratnih zločina u Srebrenici, Novom Pazaru i Sjenici.

On je naglasio da među više od 40.000 pripadnika MUP-a ima mnogo onih koji nisu Srbi.

„I šta sad? Treba da se loše osećaju? Ovo je njihova zemlja, oni rade svoj posao“, istakao je Vulin i naglasio da policajci to nisu učinili u radno vreme i u uniformi, ali da to nije opravdanje.

I ministar Vulin voli i često da nosi uniformu. Međutim, uniformisan ili ne, vrlo često nema opravdanje za izjave koje daje.

Tako je ceo region bio uznemiren njegovim pričama o srpskom svetu. Taj svet bi po Vulinovom viđenju okupio sve Srbe, naročito ove iz regiona i njihov predsednik bi bio Aleksandar Vučić. U Skupštini je rekao da je “stvaranje srpskog sveta nasušna potreba Srba“, te da sa tim “imaju problem oni koji nisu završili etničko čišćenje“.

“Hrvatska je uplašena od jačanja Srbije, a, kako prepoznaje predsednika Aleksandra Vučića kao nosioca takve Srbije, napadaće ga na evropskom, regionalnom i unutrašnjem planu”, izjavio je Vulin.

“Napadaće ga na evropskom putu, ne bi li u Evropi napravili probleme i pokušali da naruše njegov autoritet. Napadaće ga na regionalnom planu, tako što praviti od njega strašnog čoveka, koji diže srpsku vojsku, koja samo što nije ušla u Sarajevo ili Zagreb i pokušava da okupira čitavu bivšu Jugoslaviju. Napadaće ga i na unutrašnjem planu, tako što će naći koliko god hoćete Đilasa i Marinika, koji će papagajski ponavljati napade”, rekao je Vulin i ocenio da se na sva tri plana radi “dogovoreno i orkestrirano”.

Tako ih je uporedio i sa Hitlerom.

“Ako govorite jezik drugog, pitanje je kako ćete objasniti svoju naciju. Hitler, kada je vladao Nemačkom, izmišljao je nazive, pravili su veštačke reči. Vrlo je interesantno da Hrvati prave i izmišljaju reči”, rekao je Vulin.

Kad je reč o Republici Srpskoj, nju su po Vulinu stvorili Srbi i samo oni mogu i da je izgube.

“Zato što je nastala borbom srpskog naroda, ona ne može ni na koji način da bude umanjena ni ugrožena. Mi Srbi moramo da znamo da smo mi stvorili Republiku Srpsku i da samo mi možemo i da je izgubimo. Niko drugi ne može da nam je oduzme, umanji, samo mi to možemo da uradimo“, rekao je Vulin.

Kosovske zvaničnike naziva Šiptarima, govorio je da je upitno da li Evropska unija ima bilo kakav kredibilitet da nastavi sa pokroviteljstvom dijaloga Beograda i Prištine, zatim se pitao “zar zbog otvaranja jednog klastera da žrtvujemo Kosovo”. Izjavljivao je i kako je “Aljbin Kurti kukavica kojeg niko ništa ne pita“, a tražio je i da se ulazak u Srbiju zabrani onima koji su u Skupštini Crne Gore glasali za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

(Nova.rs)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex