Muratović: Tužilaštvo da ispita kupovinu glasova za SPP od strane pojedinih hodža

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Bivši funkcioner Stranke pravde i pomirenja i nosilac liste “Savez za Sandžak i dobre Bošnjane” na izborima za BNV, Admir Muratović, iznio je tvrdnje da postoje dokazi za kupovinu glasova na izborima od strane vjerskih službenika Islamske zajednice i pozvao nadležne državne organe da te informacije ispitaju.

Njegov ststus na Facebooku prenosimo u cjelosti:

“Savez za Sandžak i dobre Bošnjane” i Bošnjačko srpski savez BOSS svojim životima će braniti Islamsku zajednicu ujedinjenu na čelu sa muftijom Dudićem, ali tražimo da organi IZ ispitaju djelovanje svih funkcionera koji nisu bili zamrzli status u ovoj instituciji, a direktno su se pojavljivali na političkim skupovima jedne političke organizacjje, zloupotrebljivali vakufsku imovinu i medije, kao i u jednoj novopazarskoj džamiji hutbu u predizbornoj šutnji.

Također, pozivamo tužilastvo da ispita informacije da je par vjerskih službenika bilo uključeno u kupovinu glasova za SPP, čime su nanijeli ogromnu štetu reputaciji ove institucije i to ne samo sada već i na parlamentarnim izborima, o čemu postoje i tonski i video zapisi.

Islamska zajednica će u našoj listi zauvijek imati bedem koji nikom neće dozvoliti da naruši njeno dostojanstvo.

Ovima koji napadaju smeta izborni debakl koji su doživjeli, a mi smetamo što ne krijemo da ćemo svim kapacitetima biti za to, u mjeri u kojoj je to politici dopušteno, da lider ujedinjene IZ bude muftija Mevlud ef. Dudic.

Ovo je jeftini pokušaj pojedinaca koji su gubitnici izbora da se, ponovo skrivanjem iz naše najvaznije institucije, spasu odgovornosti pred svojim biracima zbog izbornog debakla.

Mi smo i izašli na izbore da bi bili brana razbijanju IZ. Dok su članovi porodica Vasih kandidata odlazili na skupove onih koji godina ruše IZ i predstavljaju paravjerski sistem”, napisao je Muratović na svom Facebook nalogu.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker