Muratović: Osnivam politički pokret, cilj je autonomija Sandžaka

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Lider Saveza za Sandžak i dobre Bošnjane dr Admir Muratović obelodanio je da će se iznova politički aktivirati i da ta organizacija prerasta u politički pokret-Narodni pokret.

On je na fejsbuku naveo da će na narednoj sednici Skupštine grada Novog Pazara predstaviti programska načela ovog političkog pokreta.

-U onim pojedincima i organizacijama koje baštine kontinuitet principa za koje smo se svi zajedno borili od 1990. godine vidim partnere na putu ostvarenja pune autonomije Sandzaka na temelju referenduma iz 1991. godine, naveo je dr Muratović i dodao da će na narednoj sednici Bošnjačkog nacionalnog veća, čiji je većnik, povući svoj predlog da se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeli “Zlatna plaketa.”

-Aleksandar Vučić se drznuo da vređa titulu koja znači “Onaj koji daje odgovore na islamska pitanja”, a time je direktno udario na sve stubove naše vere. Ostavili smo dan da vidimo hoće li se izviniti, nije to učinio što znači da je postojala namera, naveo je dr Muratović, nekada jedan od najbližih saradnika muftije Muamera Zukorlića.

On je pojasnio da je dve godine, isključivo zbog dogovora kojeg je (Vučić) imao sa rahmetli Muftijom nastavio da “drži reč.”

-A on se drznuo da je na najgrublji način prekrši. Što se mene i Pokreta kojeg predvodim tiče, dogovor sa SNS više ne postoji. Nas neće vređati niko, pa da je sultan, kajzer i Cezar zajedno, a ne što nije, rekao je dr Muratović i dodao da će Narodni pokret biti opozicija režimu u Beogradu.

-Na vlast su došli 2012. godine glasovima Bosnjaka. I Boris Tadić, kad je to zaboravio i krenuo da brutalno vrati žandarmerijom, otisao je da snima film. Ovo znači da će Pokret u svom daljem političkom delovanju biti jasno i otvoreno opozicija aktualnom režimu u Beogradu, a kroz pregovore saradnju ćemo ostvarivati isključivo sa onim snagama koje su sigurne u svoj identitet i nemaju potrebu da vređaju one koje ne mogu kulturološki da prate, naveo je dr Muratović na svom fejsbuk profilu.

U objavi se navodi da će Narodni pokret nastaviti borbu protiv kriminala iza kojeg, kako tvrdi, sasvim jasno stoji aktualni režim u Beogradu ali i “pojedini biznismeni iz Novog Pazara i oni sa severa Kosova.”

-Da je Aleksandar Vučić odustao od dogovora sa muftjom jasno je vidljivo i po tome da će se autoput kroz Pešter praviti kao zaobilaznica oko Novog Pazara, naveo je dr Muratović.

Dodao je da je za vreme ove vlasti u Beogradu Novi Pazar dobijao samo one projekte za čiju se realizaciju, kako navodi, određuju oni koji Sandžaklijama uzimaju hleb iz usta.

On je uz ovaj post objavio i fotografiju na kojoj se, između ostalih, nalazi i Emir Elfić, bivši ambasador Srbije u Libanu i lider nekadašnje Bošnjačke demokratske zajednice.

(Infolid)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

6 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
radnik
radnik
7 mjeseci ranije

Kome upšte trebaju ovi paraziti,mislim,generalno za političare ? Mislim da,ne samo da žive na ledjima radnika,tj da žive od svog nerada,nego i nanose ogromnu štetu društvu u celini,tako što lažu,kradu…nastavite niz !

Nur-Bec
Nur-Bec
7 mjeseci ranije

Propali politicar se poigrava ovakvim izjavama,a da ni sam ne vjeruje u njih.

Bdz
Bdz
7 mjeseci ranije
Odgovor za  Nur-Bec

….Glavu gore bihorski sokole.!!!!

Gilje
Gilje
7 mjeseci ranije

Oma djamije…haha..haaaa

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
7 mjeseci ranije

Kad hoćeš da kompromituješ neku ideju samo nađeš ovakvog lika da je zastupa…

Huso
Huso
7 mjeseci ranije

Jos jedan Suljo. Samo nam on treba. Lencuge, nece da rade. Svi odose u politicare, doktori, vaterpolisti itd.

6
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.