Numanović odgovorio Tandiru i Muratoviću : SPP je sretna što se oslobodila od poltičkih pljuvatora, ekstremnih i radikalnih kriminalaca

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Bošnjačko srpski savez je, putem saopštenja za javnost, osudio odbijanje prijedloga za dopunu Dnevnog reda koje je uputio vijećnika Admir Muratović na sjednici Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

U saopštenju BOSS-a se navodi i da je potpredsjednik Vijeća i generalni sekretar SPP-a Edin Numanović optužio vijećnika Muratovića da je ušao u Savez sa onima koji su izvrsili genocid nad Bošnjacima, a kao razlog za tako izjavu, BOSS navodi, da je u pitanju revolt Numanovića prema prijedlozima Muratovića da se u dnevni red sjednice uvrste tačke u kojima će se Vijeće ograditi od paravjerske tvorevine i od Uglaninove izjave iz 2006. godine da Mešihat više ne postoji, kao i da se posthumno dodjeli “Zlatna plaketa BNV” rahmetli muftiji Muameru Zukorliću i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

U odgovoru na saopštenje BOSS-a, Numanović navodi da se radi o netačnim i zlonamjernim tvrdnjama.

– Nije tačno da sam na sjednici Skupštine Bošnjačkog nacionalnog vijeća rekao bilo šta ružno na račun srpskog naroda, a naročito je drska izmišljotina da sam kazao da je “srpski narod genocidan”. Moje mišljenje prema srpskom narodu znaju moji prijatelji Srbi, naročito oni iz Beograda gdje sam studirao. Video materijal sa sjednice je dostupan javnosti. Naprotiv, intencija govora je bila isticanje bitnosti procesa suštinskog pomirenja između bošnjačkog i srpskog naroda uz načela pravde koja se mora ostvariti. Ta pravda podrazumijeva između ostalog i kažnjavanje odgovornih za neprocesuirane zločine na Balkanu, navodi Numanović.

Dodaje da je projekat pod imenom “Bošnjačko srpski savez” podvala koja ima za cilj da obesmisli politiku pomirenja kakvu je baštinio rahmetli akademik Muftija Muamer Zukorlić.

– Bogu hvala, narod je vrlo brzo prozrio namjere dotičnog, koji nije imao strpljenja sačekati ni tri nedjelje od smrti rahmetli lidera Muftije Zukorlića, a već je igrao i pjevao na veseljima, planirajući svoj bošnjačko-srpski savez, u kojem ironično nema ni Srba. Kažnjen je i u svom rodnom mjestu. Stranka pravde i pomirenja je sretna što je svoj sistem oslobodila od poltičkih pljuvatora, koji su mnogo štete nanijeli ovom pokretu i još je sretnija što se oslobodila ekstremnih i radikalnih kriminalaca, ističe Numanović.

Zaključuje da Razni impotentni disidenti i političke agenture kukavičluka neće osujetiti napore Stranke pravde i pomirenja da doprinesu pravdi između Bošnjaka i Srba i da ta pravda bude temelj za trajno pomirenje između ova dva naroda.

(SANA)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex