Džudžo: BDSS korektiv postojećim bošnjačkim strankama i dio opozicionog bloka u Srbiji

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Bivši predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Esad Džudžo vraća se na političku scenu.

Džudžo je za Danas potvrdio pisanje portala da je započeo obnavljanje rada svoje partije Bošnjačke demokratske stranke Sandžaka (BDSS), koja svoje novo djelovanje započinje pod imenom Bošnjački demokratski savez Sandžaka (BDSS).

“Bošnjački demokratski savez Sandžaka, prvenstveno, biće korektiv postojećim bošnjačkim strankama i u budućem djelovanju bićemo dio opozicionog bloka u Srbiji. To je sa jedne strane, a sa druge strane, je deblokada identitetskih prava sandžačkih Bošnjaka”, ističe Džudžo.

Bošnjačka demokratska stranka Sandžaka osnovana je polovinom 1996. godine i sve do 2012. godine, kada je formalno prestala da postoji, činila je dio koalicije “Lista za Sandžak”, koju je predvodila SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina.

Nakon prestanka rada te partije njen predsjednik Džudžo je postao visoki funkcioner Ugljaninove partije.

Između dugogodišnjih bliskih saradnika Džudža i Ugljanina došlo je polovinom 2019. godine. Tada je Džudžo smijenjen sa mjesta predsjednika BNV, a u decembru iste godine isključen je iz SDA Sandžaka.

Zamjereno mu je što je bio inicijator osnivanja liste grupe građana “Tutin na prvom mjestu”, koja je na prošlogodišnjim lokalnim izborima, osvojila pet odborničkih mandata i prekinula dvadesetčetvorogodišnju apsolutnu vladavinu Ugljaninove partije.

Izvor: Danas.rs

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

2 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Bosanac
Bosanac
3 godina ranije

Eeee, ako nas ovaj ne spasi, neće niko  

Selma_x
Selma_x
3 godina ranije

Ja se samo pitam, šta će nama ovolike partije, svako ko je nezadovoljan on sebi napravi po jednu partiju….

2
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.