Esad Džudžo traži formiranje komisije za utvrđivanje kako je BNV trošilo pare

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nakon proglašavanja „Bošnjačke liste“ za biranje novog saziva Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV), njen nosilac Esad Džudžo je izneo ocene o dosadašnjem radu sadašnjeg nocionalnog saveta Bošnjaka.

Rekao je da je aktuelno BNV blokirano i da su zbog toga zaustavljeni „procesi delovanja, za koje su urađeni elaborati i obezbeđena sredstva za realizaciju“

Zadatak novog bošnjačkog nacionalnog saveta je da odblokira sve te procese i da postane „mesto stvaranja bošnjačkog nacionalnog konsenzusa u Sandžaku“.

Među 11 zadataka koji treba da deblokiraju zaustavljene aktivnosti na prvom mestu je formiranje komisije, koja treba da ispita kako je BNV trošilo finansijska sredstva.

Lokalni portali u poslednja dva meseca počeli su da „razgrću“ finansijsko poslovanje BNV u poslednje tri godine.

Na osnovu uvida u finansijske izveštaje, utvrdili su da je ta bošnjačka nacionalna institucija na nepostojeće projekte potrošila više od 151.000 evra.

Za finansiranje programa nepostojeće Bošnjačke televizije, edukaciju medijskih uposlenika i projektovanje Bošnjačkog kulturnog centra u Novom Pazaru, za koji ne postoji ni lokacija niti odluka o izgradnji „potrošeno“ 86.500 evra i još 65.000 „dato“ je za organizovanje nepostojećih Sandžačkih igara.

Ova finansiranja događala su se 2020, 2021. i ove godine.

„Bošnjačku listu“ podržao je Bošnjački demokratski savez Sandžaka (BDSS), čiji je predsednik Džudžo, iako on tvrdi da je ona „nezavisna i nestranačka“, koja će „učiniti sve da deblokira zaustavljeni proces ostvarivanja prava pripadnika bošnjačke nacionalne zajednice u Srbiji“.

Za osvajanje većničkih mandata, u trci učestvuje pet lista sa ukupno 146 mandata.

(Danas)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
2 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Mumija
Mumija
3 mjeseci ranije

…kraljevskih grobnica.

Tutin321
Tutin321
3 mjeseci ranije

U svakom slučaju podrzavam da se istraži i kazni najstrožije svaka zloupotreba i pljačka drustvene imovine.Ružno je to što to traži osoba koja je 4 god.bila na čelu BNV nelegitimno,uz podrsku tadašnje vlasti,uskracujuci drugom da vodi tu instituciju ko je legalno dobio na izborima 2010 god.Zato mi ovo zvuči neiskreno i populistički,namenjeno za dnevnu upotrebu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
2
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker