Esad Džudžo preko Fejsbuka traži donatore za svoju izbornu listu za BNV

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Esad Džudžo, nosilac „Bošnjačke liste“ za izbore za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV), preko svog Fejsbuk profila pozvao je donatore da finansijski podrže njegovu listu.

Računa da mu, finansijski, pomognu prijatelji „koji prepoznaju i poštuju njegov rad proteklih decenija u procesu ostvarivanja prava Bošnjaka“.

Uz poziv za donaciju, objavio je dinarski i devizni račun svoje partije, Bošnjačkog demokratskog saveza Sandžaka (BDSS) koji stoji iza liste.

Džudžova lista će na izborima za BNV nastupati pod sloganom „Garant rezultata“.

U Centru za bošnjačke studije (CBS) u Tutinu, prošlog utorka, počelo je prikupljanje potpisa.

On je najavio da je „lista ekspertska“ i da ima 19 kandidata. Neki lokalni mediji objavljuju da je kandidovano 12 ljudi.

Spekuliše se, da nijedan od objavljenih brojeva kandidata za većnike nije tačan, da je na listi mnogo manje kandidovanih, da  se„eksperti“ na koje je računao nalaze na drugim listama i da prikupljanje potpisa ne ide željenom dinamikom.

Bio je predsednik aktuelnog saziva BNV nepunih godinu dana. Zbog neslaganja sa svojom listom „Samoopredeljenje“, koja je htela bez njegovog znanja da sprovodi odluke SDA Sandžaka, smenjen je sa predsedničke funkcije. Krajem 2019.godine isključen je i iz te partije.

RIK je, do sada, proglasio tri liste „Sandžačka demokratska partija – Husein Memić“, „Jedinstvo za slobodno Vijeće – Stranka pravde i pomirenja – dr Misala Pramenković“ i „Za bošnjačko jedinstvo – dr Sulejman Ugljanin“.

Na „čekanju“ je i lista „Savez za Sandžak i dobre Bošnjanje“, čiji nosilac je bivši visoki funkcioner SPP Admir Muratović.

(Danas)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker