Đukanoviću hoće da oduzmu luksuzni Maybach, a on vladu optužuje da se svela na dilera automobila

Kabinet predsjednika Crne Gore, Mila Đukanovića, saopćio je danas da nadležne službe treba da procjene da li on treba da koristi automobil Mercedes – Maybach koji Vlada namjerava da proda, i ocijenio da se Vlada “svela na dilera automobila”.

Novi premijer Zdravko Krivokapić, kazao je da je Vlada u petak odobrila prodaju dva takva vozila u državnom vlasništvu, od kojih jedan koristi Đukanović, i da će novac od prodaje dati socijalno ugroženim građanima, prenosi beogradski Danas.

Đukanovićev kabinet je ocijenio da Vlada prodaje automobile “brukajući državu i funkcije koje trenutno obavljaju”.

“Kad bi im taj posao dilera za prodaju auta, na šta su se sveli, pošao za rukom, bio bi to najveći uspjeh u prvih sto dana ove Vlade. Prešućuju pritom kojom brzinom se širi administracija pod njihovim vodstvom, i koliko Maybacha će građani za to platiti. Sreća je ipak po Crnu Goru što sve indicije pokazuju da njihova vlada nije dugog vijeka”, piše u saopćenju.

Đukanović kaže da je blindirani auto za predsjednika nabavljen po procjeni nadležnih službi o njegovoj bezbjednosti, te “očekujemo da te službe procjene da li je takav auto više potreban ili nije, i da za to ponesu odgovornost”.

“To je jedno tehničko pitanje koje se rješava u komunikaciji službenika određenog nivoa, bez zamajavanja javnosti demagoškim populističkim igrarijama kakvih nije bilo… Kad je ta ista Vlada riješila da izdvaja budžetska sredstva za obezbjeđenje ministrice kulture, nauke, prosvjete i sporta”, naveo je predsednikov kabinet. (Klix)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
()
x

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker