Novi Pazar / Lejlek džamija u novom ruhu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Jedan od glavnih simbola i bisera novopazarskog centra grada oduvijek je bila Lejlek džamija.

6 11

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Legenda kaže da je sultan Mehmed Fatih, kada je krenuo u osvajanje tadašnje Bosne, stao u Novi Pazar i u Lejlek džamiji klanjao ikindiju namaz. Kao takva, oduvijek je mirisala na pobjedu, te stoljećima bila puna džemata, od onih starijih do onih najmlađih.

4 14

 

Ovih dana doživjela je svoje renoviranje, sačuvana je njena autentičnost, ali je unutrašnjost presvučena u novo ruho. Danas i zvanično otvorena sa novim sjajem nakon 15-tak dana koliko je trajao proces renoviranja. Imam ove džamije Fahir-ef. Nicević sretan i zadovoljan, posebno zahvalan dobrim ljudima, vakifima, koji su iz svog imetka izdvojili znatnu cifru da sa zaslugama ova džamija sada ponese epitet jedne od najljepših.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

5 13

Punih 26 godina na čelu džematskog odbora stoji čovjek koji je svoj život odlučio posvetiti džamiji. Hadžija Jonuz Džanković pokretač je svih akcija.

4 1 768x576

Zahvaljujući svom imenu i autoritetu uspio je pokrenuti ljude dobre volje, pa su skupa sakupili oko 70 000 eura za vrlo kratak period. Za četvrt vijeka, koliko je na čelu Odbora, ističe, u ovim danima je najponosniji, jer mu se ispunila jedna od najvećih želja. (Sana)

{module Oglas 2019 – U članku 2}

https://www.youtube.com/watch?v=gBz7Qege9EM

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker