Muratović podnio ostavku: Ukinuli su Institut za istraživanje genocida, UNINP demantuje

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Bivši funkcioner SPP, sada zvaničnik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, Admir Muratović na svom Facebook profilu napisao je da je Internacionalni univerzitet ukinuo Institut za istraživanje genocida i zločina koji je 2011. godine osnovao muftija Muamer Zukorlić. Muratović je zbog toga podnio ostavku na mjesto direktora ovog Instituta.

“Odlukom rektora Internacionalnog univerziteta i novopostavljenog generalnog menadžera, koji je ujedno predsjednik GO SPP, ukinut je Institut za istraživanje genocida i zloclčina kojeg je osnovao rahmetli muftija Muamer Zukorlić, a čiji sam ja do danas bio direktor.

Španska inkvizicija dobije svoje otjelotvorenje i kada je u pitanju nova upravljačka garnitura na ovoj visokoškolskoj ustanovi koja svoje komplekse leči na ovaj način, naveo je Muratović i dodao da očekuje da se po ovom pitanju oglasi i Islamska zajednica koja je osnivač Univerziteta.

“Na Islamskoj zajednici od danas pada sva odgovornost za djelovanje Instituta. Zbog ovog varvarskog čina podnosim neopozivu ostavku na mjesto direktora Instituta”, naveo je Muratović.

Ovim povodom oglasio se rektor Internacionalnog univerziteta Suad Bećirović koji je naveo da nije došlo do promjene pravnog statusa Instituta.

“Povodom informacije da je rukovodstvo Univerziteta u Novom Pazaru ukinulo Institut za istraživanje genocida i zločina, obaveštavamo javnost da nije došlo do promjene postojećeg pravnog statusa Instituta i da takve odluke može isključivo donijeti Savet Univerziteta u Novom Pazaru. Na Univerzitetu se nesmetano odvijaju redovne aktivnosti u vidu kontinuiranog rada na unapređenju nastavnog i naučno-istraživačkog procesa čemu zahvalnost dugujemo studentima, nastavnom i administrativnom osoblju”, saopćioje Bećirović.

Islamska zajednica, koja je osnivač Internacionalnog univerziteta, nije se do sada oglašavala ovim povodom.

Izvor: Infolid.rs

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

5 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Bdz simpatizeri
Bdz simpatizeri
1 godina ranije

Izdao te mevlud dudić.on je rodjen da bude poltrončic…1993 oduze mu muftiluk muamer zukorlic,on ostade pognute glave.kasnije preuze istu funkciji sa zakašnjenjem,od istog zukorlica,zadovoljan.sad se priklanja i njegovom sinu usami, koji je obični debil,to su dobro primjetili 100 za 1,i njegovi pajdaši.vucaraju ga sad ko ludu lisicu.on rasejan,nasmijan,srećan..zenskari se ka’ mu babo..hochschtaplerisam na djelu.
A tebi moj ponosni bihorac crna perspektiva,sve tamnija i tamnija iz dana u dan…kurtovic ,fehratovic i fetići iz čiste zavisti,primjetivši da si elokventniji od njih polomiše ti krila.
…ne ostaje ti ništa sem,da podigneš glavu i koračaš novim pazarom uzdignute glave,ako uopšte smiješ na ulicu da izadješ…
Od mene ti je,.glavu gore bihorski sokole…

Bošnjak
Bošnjak
1 godina ranije
Odgovor za  Bdz simpatizeri

Ne seri

Sajma
Sajma
1 godina ranije
Odgovor za  Bdz simpatizeri

Hahahaaa….Luly ti li si….i ti ces zavrsiti kao tvoj pajtas izdajnik…

Majda
Majda
1 godina ranije

Svi izdajnici napolje….zar ce ovaj psihopata da radi na univerzitetu…

Selma
Selma
1 godina ranije

Ovaj Muratovic je gori od svih dosadasnjih uzdajnika….sad se pokazalo koliko je Muftija imao skrivenih neprijatelja ,koji za njegovog zivota nisu smeli da se jave…nadam se samo da ce svako dobiti ono sto je zasluzio…ko i Lulu…znala je zbog cega je pobegla za BG…fuj….sta drugo reci

5
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.