Amela Lukač Zoranić podnijela ostavke na sve funkcije u SPP

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Članica Glavnog i Izvršnog odbora Stranke pravde i pomirenja (SPP), Amela Lukač Zoranić podnijela je, kako nezvanično saznajemo, ostavke na funkcije koje je imala u SPP.

Ona je navela da je razlog kršenje Statuta SPP koji se odnosi na pravo člana-funkcionera stranke da “slobodno izražava i zastupa svoje mišljenje”.

“Obzirom da je nakon smrti rahmetli Muamera Zukorlića krenuo, kako direktni, tako i indirektni, progon pojedinaca koji su tokom muftijinog života bili njegovi verni saborci i to usled iznošenja i negovanja različitih mišljenja i stavova, smatram da je moja ostavka nužna, jer od slobode misle koju baštinim, a koju sam tokom 18 godina rada naučila od rahmetli akademika Muamera Zukorlića, nikada neću napustiti”, navela je Lukač Zoranić, a prenosi radiostoplus.

Dodala je da će “lično nastaviti da baštini muftijinu ideju”, a da će Predsjedništvu stranke prepustiti da funkcije koje je obnašala popuni “ljudima koji su im adekvatniji i po njihovoj meri, jer ona to nije”.

Podsjetimo, ona je osim članstva u Glavnom i Izvršnom odboru SPP bila i predsjednica partijskog odbora za obrazovanje. Nakon smrti Muamera Zukorlića, pripao joj je njegov mandat narodnog poslanika u Skupštini Srbije.

Prije nje, ostavku na sve stranačke funkcije podnio je i Samir Tandir, koji je bio potpredsednik partije i Edin Zećirović koji je bio predsjednik Gradskog odbora SPP Novi Pazar.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

5 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Haso
Haso
1 godina ranije

Raspada tese kao Bugarska skupstina.Samo napred.

Dijaspora
Dijaspora
1 godina ranije

Svi vi kojiste ovih dana udarili na SPP vani svi odjednom. Nemojte iskakat iz rupe jedno po jedno..Samo dabih skrenuli paznju od najbitnijih dogadjanja uvezi BOSNJACKOG LIDERA. Izdajnici nesmiju da budu u MUFTIJINOJ stranci…nas MUFTIJA je imao posebno pravilo za izdajnike..Šehid inshAllah

Dijaspora
Dijaspora
1 godina ranije

Sram vas bilo..nasli ste momenat kada cete da okrecete ledja stranci. Stiditese vasih postupaka. Svi vi kojise od preseljenja Muftije ovako ponasata. Nijeste ni zasluzili da budete u SPP

Ella
Ella
1 godina ranije
Odgovor za  Dijaspora

Pametni ljudi nece da budu sluge, ukljuci umesto emocija zdrav razumum, spp je stranka koja je najvise nanijela stete sandzaku a profitiro je I postao multimilooner zukorlic I njegov Klan, od Vasih Para a vi I dalje ko Hipnotisani slusate manupulacije

Dijaspora
Dijaspora
1 godina ranije
Odgovor za  Ella

Bas smo sretni daje VELIKAN UMETA od nasih para postao bogat…nas MUFTIJA

5
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.