Pazarci skupljaju pomoć za narod Sirije nakon smrzavanja 15 djece

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Humanitarne aktiviskinje iz Novog Pazara, koje su bile okosnica skoro svih humanitarnih akcija u vremenu kada je korona kriza zadesila Novi Pazar, sada su odlučile da pokrenu novu akciju. Ovog puta, u pomoć su uskočile narodu Sirije, a posebno deci te zemlje.

One su uz pomoć svojih sugrađana uspele da pokrenu akciju prikupljanja odevnih predmeta za decu Sirije. Akcija je počela juče i trajaće do ponedeljka, a jedan od pazarskih privrednika ustupio je svoj magacinski prostor kako bi se roba koja će se slati mogla skladištiti i pakovati za slanje.

Nova.rs

Nerma Zekić, Selma Hasić Manić, Ilda Murtezić i Emina Murtezić su putem svojih fejsbuk profila pokrenule akciju prikupljanja gardarobe i pozvale svoje sugrađane da se uključe u ovu humanitarnu akciju.

One koji su zainteresovani za ovu akciju, zamolile su da odvoje gardarobu koja je namenjena za žene i muškarce i za decu, kako bi lakše mogle da spakuju i spreme za slanje. Prema Eminim rečima učešće u ovoj akciji uzeli su se skoro svi građani sandžačkih gradova kao i privrednici, dijaspora, a takođe učešće u ovoj akciji uzeli su i Bošnjaci iz Turske koji će kako navodi Emina biti spona da ova akcija iz Srbije stigne do severa Sirije i bez kojih bi čitava akcija išla mnogo teže.

Okidač da se ova akcija pokrene bile su vesti da je 15 dece Sirije premrzlo usled velikih mrazeva koji su pogodili tu zemlju priča Emina za naš portal. Ona kaže da je nju izuzetno jako pogodila ta vest i da je posle kontakta sa sestrom koja radi u jednoj humanitarnoj organizaciji u Istanbulu došla na ideju da pomogne deci i narodu Sirije.

“Kada sam čula za vest da je 15 dece preminulo usled mraza u Siriji, pala su mi na pamet moja deca, koja imaju četiri jakne, a neće da ih nose, a tamo neka deca umiru od hladnoće zato što nemaju osnovne uslove za život. Tako da sam pozvala moje drugarice da pokrenemo ovu akciju”, rekla je Emina Murtezić za Nova.rs

Emina kaže da su se u akciju uključile mnogobrojne nevladine organizacije i da pomoć za sada stiže u ogromnom broju.

“Učešće u ovoj akciji uzeli su mnogi, već sada smo zatrpani stvarima i moraćemo sutra da zauustavimo prikupljanje stvari, jer prosto ne možemo tako brzo da organizujemo slanje prikupljene pomoći”, navodi.

Dodaje da će se akcija ove prirode nastaviti ali i da je vrlo moguće da će se krenuti i u druge akcije kao što su izgradnje kuća za narod Sirije.

“Mi ćemo nastaviti sa ovim akcijama, cilj nam je da obučemo decu Sirije, da bi mogli da prezime ovu zimu, ali ako Bog da, krenućemo u akciju izgradnje kuća u Siriji, u saradnji sa humanitarnim organizacijama iz Turske, pa makar jednu kuću da napravimo tim ljudima, mi ćemo biti zadovoljni”, zaključila je Emina.

Podsećanja radi, ovo nije prvi put da se građani Novog Pazara solidarišu sa narodom Sirije, gotovo da nije bilo nijednog napada na Siriju a da se u Novom Pazaru nisu organizovali protesti podrške narodu Sirije. (Nova.rs)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker