POSLE MINUS 31, NA PEŠTERU DANAS 5 STEPENI: U Karajukića Bunarima temperatura za 24 sata porasla 25 stepeni! FOTO

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Noć između utorka i srede donela je veliko otopljenje na Pešterskoj visoravni pa je temperatura za 24 sata porasla čak 25 stepeni! Sa minus 31,1 stepen, koliko je juče ujutru bilo u Karajukića Bunarima na minus 5,8 stepeni, koliko je izmereno jutros u 10 sati!

Nešto hladnije je u Sjenici gde je juče ujutru temperatura bila minus 25, a jutros u 10 – minus 10 stepeni.

Kurir

U Meteorološkoj stanici u Sjenici kažu međutim da ovakav brzi rast temperature i nije neka ekstremna i retka pojava za Peštersku visoravan.

– U utorak ujutru imali smo gotovo idealne uslove za jako nisku temperaturu. Vedro, mirno vreme bez vetra, prodor hladnog vazduha koji se dodatno ohladio po okolnim vrhovima a onda spustio u kotlinu.

Tokom prošle noći došlo je do naoblačenja praćenog prodorom toplijeg vazduha sa zapada i zbog toga je jutros ovde osetno toplije – kažu u Meteorološkoj stanici u Sjenici.

Prema podacima meteorologa, u Karajukića Bunrima u utorak ujutru bilo je minus 31,1 stepen, u utorak oko 22 uveče minus 24, a onda je temperatura tokom noći porasla na minus pet koliko je bilo jutros oko 10 stepeni.

-Vreme je mirno, nema vetra pa je hladan vazduh i dalje ujezeren u kotlini, danas će verovatno biti ledeni dan, a osetnije otopljenje očekujemo sutra sa dodatnim prodorom toplijeg vazduha – kažu u Meteorološkoj stanici u Sjenici.

(Kurir.rs/Z.Šaponjić)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.