Otac dvoje djece u šoku: Pronašao ‘zdravu’ suprugu (31) mrtvu u snu zbog bolesti koja djeluje kao tiha tempirana bomba

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

”Zatekao sam je sa otvorenim očima, panično sam je pokušavao reanimirati ali uzalud”

Otac dvoje djece, Dale Lockwood, iz Birstalla u Zapadom Joksiru doživio je tešku tragediju kada je njegova supruga Ruby, policijska detektivka, iznenada preminula u snu prošle godine. Dale je pronašao Ruby beživotnu u krevetu, s očima širom otvorenim. Njegovi pokušaji reanimacije bili su uzaludni, a obdukcija nije otkrila jasne uzroke smrti, što je dovelo do neizvjesnosti tokom sahrane.

Tek nakon gotovo godinu dana dodatna ispitivanja otkrila su da je Ruby umrla zbog rijetkog genetskog srčanog oboljenja poznatog kao sindrom iznenadne aritmičke smrti (SADS). Ovaj nasljedni poremećaj uzrokuje iznenadne srčane zastoje bez prethodnih simptoma, pogađajući oko 500 ljudi u Velikoj Britaniji svake godine. Dale se sada brine da bi njihova djeca, četvorogodišnji Artur i jednogodišnja Winifred, mogli naslijediti ovaj gen.

Ruby i Dale su se upoznali kao tinejdžeri dok su radili u lokalnom irskom klubu. Njihova veza je prirodno napredovala, a vjenčali su se 2019. godine. Njihova djeca rođena su 2020. i 2022. godine. Ruby je bila poznata po svojoj živahnoj osobnosti i posvećenosti porodici i poslu.

Dail mail

“Svi su voljeli Ruby, imala je tako snažnu ličnost i karakter da bi osvijetlila sobu”, rekao je Lockwood.

‘Bila je zaista živahan lik i tako puna života, bila je fantastična u svom poslu i bila je nevjerovatna mama i žena.’

Nakon smrti svoje supruge, Dale je pokušao da skrene pažnju na važnost genetskog testiranja i redovnog nadzora kako bi se spriječile slične tragedije. Također je istaknuo kako je najteži trenutak bio obavijestiti svoju djecu o smrti majke i kako je Ruby bila voljena i cijenjena u svojoj zajednici. Dale se nada da će njegovo iskustvo pomoći u povećanju svijesti i unapređenju istraživanja o SADS-u kako bi se zaštitila druga lica i obitelji.

‘Najgora stvar koju sam uradio u životu je trenutak kad sam rekao sinu i kćerci da im je mama umrla, tako su mali.’

Sandzaklive/Daily Mail

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex