Sumnjaju da su ubijeni – Porodica Hot iz Suhog Dola ostala bez kangala obučenih za čuvanje ovaca

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Gazdinstvo Muhameda Hota iz Suhog dola na Pešterskoj visoravni prije nekoliko dana zadesio je neobičan slučaj.

Dobro obučeni psi kangali koji su bili zaduženi za čuvanje velikog stada koje ova porodica posjeduje prije nekoliko dana su nestali, a prema navodima domaćina, uzimajući u obizir sve tragove koji su pronađeni na planini, psi su najverovatnije ubijeni i zakopani na nepoznatoj lokaciji. Ovim povodom ekipa Pešter TV obišla je porodicu Hot koja gaji poslednju nadu da će nadležni organi što prije rasvijetliti ovaj slučaj zbog kojeg Muhamedovo gazidnstvo trpi veliku štetu.

Porodica Muhameda Hota iz Suhog dola sa Pešteri, već decenijama se uspješno bavi stočarstvom po čemu su poznati u ovom dijelu naše zemlje. Veliku pomoć u gajenju stada od skoro 600 ovaca pružaju im dobro obučeni psi kangali, koji su od svojeg rodjenja privrženi stadu, i nezamjenljivi su u čuvanju ovaca u surovim uslovima suhodolske planine na Pešteri.

Dva psa kangala u svojoj punoj snazi, za porodicu Hot imali su ogromni značaj, jer su osim čuvanja stada bili i jedina zaštita od divljih zvjeri kojih u ovom dijelu planine ima tokom cijele godine. Prije nekoliko dana ovi psi su nestali, a Muhamed ima veliku sumnju da su oni ubijeni i odvezeni na nepoznatu lokaciju. Slučaj sa nestalim psima Muhamed je odmah prijavio policiji koja je izvršila uviđaj i prikupila dokaze istog dana.

Muhamed je iskoristio posjetu naše tv da apeluje na nadležne da što prije rasvijetle ovaj slučaj, jer njegovo gazdinstvo bez ovakvih pasa, trpi nenadoknadive gubitke i on je ozbiljno zabrinut za opstanak stada.

Napominje da zbog zakonskih normi, on nema dozvolu za oružje, i da su pomenuti psi bili jedina bezbijednost i zaštita njegovoj petočlanoj porodici.

(Pešter tv)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex