Nezapamćeni prizori harema Kabe: Zbog koronavirusa prvi put zatvoren za vjernike (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nakon što je Saudijska Arabija zabranila ulazak u zemlju vjernicima koji su trebali obaviti umru, danas je prvi put u historiji privremeno zatvoreno sveto mjesto u Mekki.

gfhz657z5

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Kako je saopćeno, zatvaranje harema svete džamije i Kabe je kratkotrajno i bit će otvoren u petak ujutro. Zatvoreno je zbog dezinfekcije i sterilizacije cijelog mjesta s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa.

Vjernici su podijelili fotografije i snimke Kabe koja je skoro pa potpuno prazna.

“Ovo je srceparajuće. Mekka nikada nije bila ovako prazna”, kazao je jedan od vjernika.

Zbog zabrane je broj vjernika drastično smanjen, što se može vidjeti na ranijim snimcima.

Umru svake godine obavi oko osam miliona vjernika, a ove godine su saudijske vlasti tu kvotu trebale povećati na 15 miliona.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

{source}
<!– You can place html anywhere within the source tags –>

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”en” dir=”ltr”>The Grand Mosque in <a href=”https://twitter.com/hashtag/Mecca?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#Mecca</a> will briefly close overnight and reopen an hour before Friday morning prayers as Saudi Arabia&#39;s authorities take unprecedented steps to prevent the potential spread of <a href=”https://twitter.com/hashtag/coronavirus?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#coronavirus</a> and protect Umrah pilgrims.<a href=”https://twitter.com/hashtag/COVID_19?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#COVID_19</a><a href=”https://t.co/9CIQzXM1xA”>https://t.co/9CIQzXM1xA</a> <a href=”https://t.co/XYlUGuKC0u”>pic.twitter.com/XYlUGuKC0u</a></p>&mdash; Al Arabiya English (@AlArabiya_Eng) <a href=”https://twitter.com/AlArabiya_Eng/status/1235603245080260610?ref_src=twsrc%5Etfw”>March 5, 2020</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>
<script language=”javascript” type=”text/javascript”>
// You can place JavaScript like this

</script>
<?php
// You can place PHP like this

?>
{/source}

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.