Bivši predsjednik: Islam je dio Njemačke

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Christian Wulff kaže je da je u gradovima u Njemačkoj u kojima nema mnogo stranaca ksenofobija na vrlo visokom nivou.

christian wulff anadolija 2

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Christian Wulff, nekadašnji predsjednik Njemačke, izjavio je da je islam kao religija dio Njemačke i njezinog društva.

“Pored naših vrijednosti, koje su nastale pod utjecajem kršćanstva i judeizma, i islam nam pripada, i to je dio Njemačke. Četiri do pet milijuna muslimana koji žive u Njemačkoj nisu samo pojedinci, nego imaju i svoje vjerske i kulturne vrijednosti, imaju svoje imame, džamije, vjerski i kulturni život, a sve to je nešto što pripada i nama”, rekao je on u obraćanju na konferenciji na temu “Socijalna kohezija u pluralnim društvima” održanoj u njemačkom gradu Bruhlu.

Istaknuo je da je u gradovima u Njemačkoj u kojima nema mnogo stranaca ksenofobija na vrlo visokoj razini, dok u regijama gdje ima mnogo ljudi stranog podrijetla gotovo da nema ksenofobije.

Napomenuo je da je ovo možda najbolji primjer da se u mjestima gdje nema velikih predrasuda može živjeti u duhu bratstva i prijateljstva, prenosi Anadolija.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Niko ne smije biti diskriminiran

“Društvena kohezija u pluralnim zajednicama jedno je od najvažnijih pitanja za našu budućnost”, kazao je Wulff, koji je bio predsjednik Njemačke od lipnja 2010. do veljače 2012. godine.

Poručio je da je najvažnije da sadašnje mlade generacije u Njemačkoj djeluju aktivno kako bi sačuvale jedinstvo njemačkog društva, naglasivši da uvijek treba imati u vidu da nijedan građanin ne smije biti diskriminiran ili marginaliziran zbog svoje religije.

“U mome kabinetu smo imali jednog ministra muslimana. Godine 2014. smo postali svjetski prvaci s nogometašima stranog podrijetla, Mesutom Ozilom, Samijem Kedirom, Jerome Boetengom. Siguran sam da danas samo s Franzom, Hansom, Jensom, Lotharom i Robertom ne bi prošli ni kvalifikacije, a kamoli postali prvaci. Tko će davati golove kako bi se plasirali dalje? Naša nogometna reprezentacija je jasan primjer multinacionalnosti i otvorenosti prema svijetu”, kazao je Wulff.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex