Trump dočekao Erdogana u Bijeloj kući (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---
dfgser6z45764
{module Oglas 2019 – U članku 1}
Značajan broj poslanika u američkom Kongresu izrazilo je nezadovoljstvo što Trump u Bijelu kuću dočekuje lidera za kojeg mnogi smatraju da manifestuje osobine diktatora ili autoritativnog vladara. Također, krive Erdogana za nove nerede na Bliskom istoku, a koji se ne bi desio da Trump nije povukao američku vojsku sa sjevera Sirije.

“Došlo je vrijeme da se ne brinemo o granicama tuđih država. Vijeme je da se počnemo brinuti o granicama naših država”, rekao je Trump tokom upriličene dobrodošlice Erdoganu u Bijeloj kući.

Kako se nagađa, Trump će Erdoganu predložiti jačanje ekonomskih odnosa dvije države.

Ljutnja zbog poziva Erdoganu dolazi iz obje partije, sa ljevice i desnice. Dok ljevičari iz Demokratske partije smatraju da Trump ovim skreće pažnju sa procesa opoziva, nemali broj desničara republikanca smatra da Erdogan utječe na američke interese na Bliskom istoku.

Jedan od protivnika Erdoganove posjete je i senator lider Trumpove stranke, republikanac Mitch McConnell koji je kazao da s nelagodom posmatra posjetu predsjednika Turske.

{module Oglas 2019 – U članku 2}
{source}
<!– You can place html anywhere within the source tags –>

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”und” dir=”ltr”><a href=”https://twitter.com/hashtag/Trump?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#Trump</a> dočekao Erdogana u Bijeloj kući: Značajno ćemo produbiti trgovinske odnose <a href=”https://t.co/AzN0f7joYP”>https://t.co/AzN0f7joYP</a> <a href=”https://twitter.com/hashtag/Erdogan?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#Erdogan</a> <a href=”https://t.co/PYJLh4E72T”>pic.twitter.com/PYJLh4E72T</a></p>&mdash; ANADOLU AGENCY (BHS) (@aa_balkans) <a href=”https://twitter.com/aa_balkans/status/1194674499880443904?ref_src=twsrc%5Etfw”>November 13, 2019</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>
<script language=”javascript” type=”text/javascript”>
// You can place JavaScript like this

</script>
<?php
// You can place PHP like this

?>
{/source}

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex