Pogledajte kako Rusi tenkom napadaju ukrajinskog biciklistu u Buči (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Pojavio se novi video koji doprinosi rastućim dokazima o zločinima počinjenim dok je ruska vojska pod okupacijom držala grad Buča, sjeverozapadno od Kijeva.

Na snimku se vidi biciklista, koji se kreće ulicom u Buči. U drugoj ulici, koja presijeca onu kojom se kreće biciklista nalazi se nekoliko ruskih tenkova. Čim je biciklista skrenuo u tu ulicu, rusk tenk ispalio je nekoliko visokokalibarskih projektila duž magistrale. Drugo oklopno vozilo ispalilo je dva projektila u pravcu bicikliste, nakon čega se podigao oblak dima.

Video je snimak iz zraka koji je snimila ukrajinska vojska krajem februara, kada su ruske snage još uvijek držale Buču. Nezavisno ga je potvrdio The New York Times.

Nekoliko sedmica kasnije, nakon što se Rusija povukla iz Buče, tijelo u civilu snimljeno je pored bicikla na ovoj tačnoj lokaciji u drugom videu koji je potvrdio The Times. Tijelo, sa jednom oštećenom nogom, leži iza betonskog stuba koji se srušio od očiglednog udarca. Oštećenja na stubu su u skladu sa municijom visokog kalibra. Odjeća osobe – tamnoplavi gornji dio i svjetlije pantalone – odgovara odjeći bicikliste.

Na snimku iz zraka, ruska oklopna vozila vidljiva na ulici izgledaju kao borbena vozila pešadije BMD-4, koja se obično montiraju sa topom od 100 milimetara i topom od 30 milimetara, prema analizi videa Timesa. Više od 20 ruskih vojnih vozila pozicionirano je u blizini dva vozila koja su pucala, oba u istoj ulici i protežući se blokovima duž jedne poprečne ulice.

Vojni konvoj je stacioniran na raskrsnici u ulici Yablonska, gdje je The Times u ponedjeljak dokumentirao više od deset mrtvih tijela. Novi video potvrđuje da se ruski konvoj nalazio na mjestu gdje su pronađena mnoga od tih tijela.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex