Čečenski vođa obrušio se na glasnogovornika Kremlja jer mu NIJE ČESTITAO PROMOCIJU

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Zloglasni čečenski vođa Ramzan Kadirov je besan na glasnogovornika Kremlja Dmitrija Peskova, javlja britanski “The Times”. Peskov je naljutio Kadirova jer mu nije čestitao na unapređenju kada je protekle nedelje odlikovan u general-pukovnika.

Čin mu je dodelio predsednik Rusije Vladimir Putin. Ruski televizijski voditelj Ivan Urgant komentirao je da je Kadirov “alfa mužjak na kvadrat” te da je Peskov u poređenju s njim “samo gilipter”.

Vođa Čečena je svoju objavu o Peskovu na Telegramu završio govoreći da je “lestvica prioriteta koju je Peskov postavio neprihvatljiva i da se nešto oko toga mora preduzeti”. Inače, Peskov je godinama uz ruskog predsednika te pripada najužem krugu njegovih saradnika.

Pre Kadirova, niko ovako nije napao Peskova, a zloglasni Čečen je javno kritikova i pregovarača s Ukrajincima Vladimira Medinskog. Reč je o čoveku kojeg je Putin odabrao.

Britanski “The Times” spominje uzbunjivača iz sigurnosnih službi Rusije koji tvrdi da se Kadirov usudio da diskredituje šefove tajnih službi jer ga je rat u tome ohrabrio. Uzbunjivač misli da je moguće da Putin Kadirovu omogući preuzimanje dela tih poslova.

No ne misle svi isto, pa tako Tatjana Stanovaja iz Centra Carnegie Moskva ne smatra da je to realno. Navodi da je Kadirov problem za Kremlj, ali da je Putin trenutno prejak pa da to za njega ipak nije velik problem.

Stanovaja smatra da Putin mora Kadirova pozvati u Kremlj i objasniti mu koje granice ne može preći.

– Putin je trenutno zauzet drugim stvarima – kazala je Stanovaja za “The Times”.

Dodala je da velik broj osoba unutar ruske elite želi kraj rata, ali da se trenutno ne može očekivati da će se nešto preduzeti u vezi s tim.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker