Kofer pun kokaina pao na krov kuće

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nakon četveromjesečne potrage u sklopu istrage pod kodnim nazivom Fly Down, policija je u utorak uhapsila pilota aviona

Kofer sa kokainom trebao je pasti iz malog aviona u ruke krijumčara droge koji su čekali na zemlji u mjestu Baratili San Pietro, gradiću s oko 1.200 ljudi na Sardiniji, piše The Guardian.

Umjesto toga, sletio je na krov kuće, usput razbivši solarnu ploču.

Zaprepašteni vlasnici imanja čuli su glasan prasak i odmah su pozvali policiju koja je na krovu pronašla crni kovčeg punjen sa 8,5 kg čistog kokaina vrijednog više od 9 miliona eura. “Na Sardiniji kiši kokain”, izvijestila je talijanska štampa o incidentu 28. marta, uspoređujući ga s taktikama koje koriste trgovci drogom u Južnoj Americi.

Nakon četveromjesečne potrage u sklopu istrage pod kodnim nazivom Fly Down, policija je u utorak uhapsila pilota aviona.

Njihova istraga otkrila je da je avion poletio s malog aerodroma u Rimu i prešao pokrajinu Nuoro na sjeveroistoku Sardinije prije nego što je krenuo na zapad prema Baratili San Pietro u provinciji Oristano, gdje je na oko 20 minuta nestao s radara.

Policija je saopćila da je avion nestao s radara u nekoliko minuta prije nego što je kofer pao jer je letio na tako maloj visini. “Analiza GPS-a smještenog u avionu potvrdila je da je tokom tih 20 minuta avion izveo nekoliko krugova na području iznad mjesta (gdje je otkriven kofer)”, navela je policija.

Slike istog aviona snimljene su i nadzornim kamerama dok se zaustavio na aerodromu u Olbiji.

Uz pomoć izjava svjedoka osoblja aerodroma i evidencije o punjenju gorivom, policija je uspjela identificirati pilota kao Francesca Rizza (28) iz Rima.

Rizzo je radio kao pilot mađarske tvrtke i prevozio je bogataše kad je uhapšen na aerodromu Cagliari Elmas nakon slijetanja leta iz Njemačke.

Policija još uvijek traga za trgovcima koji su trebali uhvatiti zalihu.

Incident je službeno bio prvi za Sardiniju, ali policija sumnja da se na ovaj način i ranije transportovala droga.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker