Bosanac među žrtvama masakra u Njemačkoj

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Među žrtvama terorističkog napada na jedan nargila bar u njemačkom mjestu Hanauu je i jedan bosanski državljanin, objavio je turski dnevnik “Hurijet”.

gfh5675678

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Kako je prethodno saopšteno, napadač Tobijas R. je ubio deset osoba među kojima i svoju majku, a zatim izvršio samoubistvo.

Prema izjavama svjedoka, napadač Tobijas R. (43) je najprije pucao na tri turska gosta jednog nargila bara, a potom i na konobara.

Zatim se uputio ka nargila baru “Arena” gdje je ubio jednog 20-ogodišnjeg Turčina, jednog 20-ogodišnjeg Bosanca i konobaricu iz Poljske.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Tobijas R. je najvjerovatnije ekstremista desničarskih uvjerenja.

On je ubio devet osoba u dva nargila bara tokom noćašnje pucnjave, a potom se vratio kući i, kako vjeruje policija, tamo ubio majku pa izvršio samoubistvo.
Peter Beut, ministar unutrašnjih poslova pokrajine Hese, rekao je da je vlasnik automobila koji je iskorišćen za bjekstvo sa mjesta pucnjave Nijemac star 43 godine iz ovog grada.

Beut je izjavio da je automobil pronađen na vlasnikovoj adresi i da su specijalne snage poslije ulaska pronašle dvije mrtve osobe – osumnjičenog i njegovu majku staru 72 godine.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker