TURSKA / Vojnik bagerom podignut na drugi sprat ruševine kako bi pronašao mobilni telefon kako bi zabrinuta majka mogla nazvati sina i saznati da li je preživio. On je živ

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Katastrofalni potres u Turskoj i Siriji sa najmanje 28.000 žrtava i apokaliptični prizori gradova sravnjenih sa zemljom inspirisali su geste solidarnosti poput anonimne donacije od 30 miliona dolara, vojnika koji nesebično pomaže ili susjedne Grčke koja je među prvima došla u pomoć svom tradicionalnom rivalu.

Pakistanac koji živi u SAD donirao je 30 miliona dolara porodicama poginulih i povrijeđenih u dva potresa na jugu Turske i Sirije, rekao je u subotu pakistanski premijer Shehbaz Sharif, izrazivši zahvalnost neimenovanom biznismenu, prenosi Anadolu Agency.

“Duboko dirnut primjerom anonimnog Pakistanca koji je ušao u tursku ambasadu u SAD-u i donirao 30 miliona dolara za žrtve zemljotresa u Turskoj i Siriji”, napisao je Shehbaz Sharif na Tviteru. “Ovo su tako veličanstvena djela filantropije koja omogućavaju čovječanstvu da savlada naizgled nepremostive prepreke”, dodao je.

Duboko dirnut primjerom anonimnog Pakistanca koji je ušao u tursku ambasadu u SAD-u i donirao 30 miliona dolara za žrtve zemljotresa u Turskoj i Siriji. Ovo su tako veličanstvena djela filantropije koja omogućavaju čovječanstvu da trijumfuje nad naizgled nepremostivim izgledima.

Turski vojnik je tražio mobilni telefon povređene žene

Turski vojnik je u subotu bagerom prebačen na balkon na drugom spratu oštećene kuće u Antakyi kako bi pokušao pronaći mobilni telefon 75-godišnje žene koja se plašila da joj je sin mrtav nakon pet dana bez kontakta.

Žena je zamolila humanitarne radnike da joj pronađu telefon kako bi mogla nazvati sina, dok je čekala u obližnjem parku gdje su postavljeni šatori za one koji su ostali bez krova nad glavom.

Murathan Adil, vojnik specijalaca koji je došao u južni grad iz Ankare da pomogne u spašavanju, podignut je na balkon, a drugi spasilac iznutra mu je dao torbu u kojoj su bile stvari žene, među kojima je bio i mobilni telefon.

Iako na kraju nije uspjela da ga pozove jer je mobitel bio prazan, ali ga je pozvala druga osoba koja je čula njegovo ime, ispostavilo se da je ženin sin živ i zdrav kada se javio na mobitel. „Kao da si mi dao ceo svet“, rekla je žena koja se predstavila kao mama Busra o trenutku kada je čula glas svog sina.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex