ŠTA SE OD 1. JUNA MIJENJA ZA STANOVNIKE NJEMAČKE?: Isplata 200 eura od države, novčana pomoć porodicama, štrajk, zatvaranje poslovnica…

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Sanja Čović 30.05.2023Jun 2023. donosi brojne promjene potrošačima u Njemačkoj. Počinje plaćanjem 200 eura za mlade, mijenjaju se pravila o pravima putnika, a na kraju se ukida aplikacija za korona virus.

Početkom juna biće pokrenuta aplikacija za mlade u Nemačkoj pod nazivom Culture Pass. Riječ je o aplikaciji koja će važiti kao propusnica za kulturna događanja koja će biti pokrenuta sredinom juna 2023. godine.

Uz ovu aplikaciju mladi u Njemačkoj koji ove godine slave 18. rođendan imaju priliku kupiti ulaznice u vrijednosti od 200 eura za kulturne događaje poput filmova, koncerata i pozorišta.

Takođe mogu potrošiti novac na kupovinu knjiga, nosača zvuka ili muzičkih instrumenata.

Koronavirus aplikacija će biti ukinuta u junu 2023

Zbog poboljšane situacije sa pandemijom korona virusa, aplikacija od 1. juna prelazi u “sleep mode”. Za sada se neće ažurirati. Međutim, moguće ga je zadržati na svom mobilnom telefonu, tako da i dalje imate elektronske potvrde o vakcinaciji.

Farmaceuti će zatvoriti svoje kancelarije 14. juna 2023. godine u znak protesta

Svi koji pokušaju da kupe u apoteci 14. juna mogli bi da ostanu praznih ruku. Udruženje ABDA pozvalo je farmaceute na protest 14. juna širom Njemačke. Zbog toga tog dana apoteke neće raditi u cijeloj zemlji.

Galeria Karstadt Kaufhof će zatvoriti svoje prve poslovnice u junu 2023.

U okviru korporativnog restrukturiranja, Galeria Karstadt Kaufhof će 30. juna početi da zatvara svoje filijale. Drugi talas zatvaranja ekspozitura zakazan je za 31. januar.

Od juna 2023. godine porodice će dobiti bolju podršku za izgradnju

Od juna 2023. godine, porodice sa niskim i srednjim prihodima moći će da iskoriste subvenciju za novogradnju.

Pravo na subvenciju imaju porodice sa godišnjim prihodom do 60.000 evra plus 10.000 evra za svako dete u porodici. KfW, državna razvojna banka koja nudi kredite sa niskim kamatama, za ovaj program izdvaja 350 miliona eura godišnje.

Porodice imaju pravo na maksimalan iznos podrške do 240.000 eura.

Nova prava putnika u željezničkom saobraćaju

Od 7. juna stupaju na snagu izmjene koje se tiču ​​prava putnika u željezničkom saobraćaju. Postoje slučajevi u kojima putnici nemaju pravo na odštetu za zakašnjele ili otkazane vozove.

To uključuje vanredne situacije koje su izvan kontrole željezničke kompanije, kao što su ekstremni vremenski uslovi, ljudi na pruzi ili krađa kablova. Deutsche Bahn (DB) saopštio je da promene neće uticati na njihove putnike.

Fenix-magazin

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker