PROJEKAT KAKAV SVIJET NIJE VIDIO: Gradi se autoput od Kine do Njemačke

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Sada već davne 2005. godine, EU je dala zanimljiv prijedlog: Podstaknuta velikim rastom trgovine sa Kinom, rodila se ideja izgradnje trans-kontinentalnog puta koji bi povezivao kineski Šangaj i njemački Hamburg!

sendungsbild 481471 v videowebl

{module Oglas 1 – 2020}

Ukoliko ovu ideju sprovedu u djelo, biće to jedan od najvećih zajedničkih projekata Azije i Evrope. Autoput bi trebalo da bude dugačak oko 8.445 km, imaće 8 traka, i povezivaće kineski Šangaj i njemački Hamburg.

Put između ova dva grada bi prema nekim procjenama trajao nešto više od 5 dana. Ovakva ruta će povećati i ubrzati transfer robe između dva kontinenta. Postaće nevjerovatna atrakcija za sve avanturiste.

{module Oglas 0 – 2020}

Autoput je dizajniran za prosječnu brzinu od oko 110 km na sat. Prolaziće kroz Kinu, Kazahstan, Rusiju, Belorusiju, Poljsku i Njemačku.

Prema riječima ruskih i kineskih zvaničnika, “Meridian” će imati jednaku stratešku važnost kao transportni putevi preko Sueckog kanala i Sjeverne rute.

Izgradnja trans-kontinentalnog puta savršeno se uklapa u planove kineskog predsjednika Si Đinpinga, koji radi na ostvarenju krunskog plana svoje vladavine – Novog puta svile.

Izgradnju puta, odobrila je i Rusija, a za sada se zna da će najveći dio biti finansiran iz privatnih izvora, dok će u Kini biti finansiran kako iz privatnih, tako i državnih izvora.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker