I to je moguće: Kompanija u Istanbulu kažnjena zbog saobraćajnog kolapsa

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ministarstvo transporta i infrastrukture Republike Turske izreklo je kaznu od 6,8 miliona turskih lira (455.493 eura) kompaniji odgovornoj za autoput Sjeverna Marmara (KMO), jer su pojedini dijelovi autoputa bili zatvoreni za saobraćaj 18 sati zbog obilnih snježnih padavina 24. januara ove godine.

Kompanija je također vozačima vratila naplaćenu putarinu.

U ponedjeljak, 24. januara, na pojedinim dijelovima autoputa Sjeverna Marmara došlo je do saobraćajnih nesreća zbog obilnih snježnih padavina koje su tog dana zahvatile Istanbul. Sve to je negativno uticalo na cjelokupan tok saobraćaja u Istanbulu.

Ministarstvo prometa i infrastrukture Turske poduzelo je mjere nakon brojnih pritužbi građana koji su bili praktično zarobljeni u snijegu na ulicama Istanbula.

S tim u vezi, ministarstvo je sa 6.795.957 TL (455.493 eura) novčano kaznilo operativnu kompaniju odgovornu za autoputu Sjeverna Marmara, budući da su putne komunikacije na autocesti Kinali – Yasssiren (Dionica-1), Yassiren – Odayeri (Dionica 2), Habipler – Hasdal (Dionica-7) bile zatvorene za saobraćaj čak 18 sati.

Iz kompanije su naveli kako su u Istanbulu zabilježene najoblinije snježne padavine posljednjih godina, te kako su intenzivno radili na cijeloj mreži autoputa koja pokriva tri navedene dionice kako se ne bi ometao prijevoz, a građani ne bi imali pritužbe.

“Iako su prije padavina poduzete mjere posipanja soli i izlijevanja otopine na najvišem nivou, zbog snijega koji je dostigao veličinu katastrofe suočili smo se sa neželjenim posljedicama i naši su građani bili primorani čekati na putu”, navedeno je u saopćenju, prenosi Anadolija.

Naglašeno je kako je kompanija svim vozačima refundirala putarinu naplaćenu na autoputu kako bi donekle ublažila pritužbe građana koji su bili zarobljeni na autoputu.

Naplaćena putarina vraćena je i vozačima koji su bili zaglavljeni na drugim dionicama u Istanbulu.

Izvor: Anadolija

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker